Šport > Moto športi
41 ogledov

Alonso žalil Hondo na domači dirki

fernando alonso EPA
Fernando Alonso je med Hondino domačo dirko za VN Japonske brez dlake na jeziu okrcal japonskega dobavitelja motorjev. Nastalo škodo je hitel sanirati šef ekipe Ron Dennis.

Španskemu dirkaču je po seriji politično korektnih izjav in - (ne)iskrenih? - optimističnih napovedih za prihodnost McLaren-Honde znova prekipelo. Alonso je pogonsko enoto japonskega proizvajalca primerjal z motorjem, ki ga uporabljajo dirkači serije GP2 in predstavo ekipe označil za ''sramoto''

.

''Po ravnini me prehitevajo, kot da dirkam v GP2. To je sramota. Velika sramota,'' je po radijski zvezi dejal dvakratni svetovni prvak, ki je VN Japonske končal na 11. mestu. S kritikami na Hondin račun je nadaljeval po dirki. ''Ne, ni užitka,'' je na vprašaje, če uživa v dirkanju z McLarnom, odvrnil Alonso. ''Težko je, ko te tako prehitevajo po ravnini. Fantje imajo težave z dirkalniki, zavirajo prepozno, vozijo izven idealne linije in delajo napake, a me kljub temu prehitevajo po ravnini,'' se je jezil Španec, a znova poudaril, da bo McLaren nadoknadil zaostanek za Meredesom.

''To je edina ekipa, ki se bo v prihodnosti lahko zoperstavila Mercedesu, a v tem trenutku nimamo 'igračk', da bi se borili z njimi. Takšni dnevi nas spravljajo v zadrego. Ne bi nas smeli tako prehitevati. Pozitivno je to, da sva oba končala dirko. Odpravili smo težave s pregrevanjem in učimo se iz napak,'' je povedal Alonso.
Dvakratni svetovni prvak je s kritiko na račun japonskega dobavitelja vnesel nemir v McLarnovo garažo. Po dirki ga je kritiziral šef ekipe Ron Dennis. ''Mislim, da je izrazil svoje frustracije. Ne bi mu bilo potrebno dajati takšnih izjav, saj niso preveč konstruktivne. Nahajamo se v Suzuki na Japonskem, na Hondini domači stezi,'' je povedal Dennis in dodal, da so bili v McLarnovi garaži prisotni vodilni možje japonskega giganta, ki se trudijo po najboljših močeh, da bi zagotovili konkurenčen dirkalnik.

Alonsa po še eni slabi predstavi ekipe že obkrožajo govorice, da naj bi razmišljal o predčasnem odhodu iz Wokinga. Španec je špekulacije ovrgel z objavo na družabnem ormežju Twitter in potrdil, da ostaja zvest McLarnu.

''Nekatere reči, ki so se dogajale na dirki, še vedno niso jasne: danes smo dosegli tretji najboljši rezultat v sezoni. Trdo delamo naprej. Ko se znajdemo v skupini, je zelo težko. Vsi si želimo zmage. Včasih prenašamo pogovore po radijski zvezi, ki bi morali biti zasebni. Nihče ne sme dvomiti o tem, da imam z McLarnom sklenjeno triletno pogodbo in moja kariera v F1 se bo končala v tej ekipi. Upam, da bomo osvojili vse,'' je zapisal Alonso.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.