Šport
20 ogledov

Alonso zmogel le 500 metrov, na dirki s posebnim dovoljenjem

Fernando Alonso EPA
Fernando Alonso doživlja razočaranje za razočaranjem. Za dirko v Spaju je bil kaznovan s kar 60 mesti, motor v njegovi Hondi pa je izdihnil po vsega 500 metrih vožnje.

Letošnja belgijska velika nagrada je bila doslej za nekdanjega svetovnega prvaka formule 1 eno veliko razočaranje, zato za današnjo dirko gotovo ne goji velikih pričakovanj. Pravzaprav je Fernando Alonso lahko vesel, da bo sploh štartal na dirki, saj ni v kvalifikacijskem ciklusu opravil niti enega polnega kroga!

Vodstvo dirke mu je zato podelilo posebno dovoljenje, da bo sploh lahko med 22 avtomobili na startu. 

Medtem bodo v njegovi ekipi Honda zamenjali več sestavnih delov na pogonski enoti. Gre sicer že za tretji motor, ki ga bodo uporabili med dirkaškim vikendom, zamenjali bodo tudi več sestavnih delov, kar zaradi strogih pravil pomeni, da bi v teoriji Alonso moral štartati s 60 mest nižjega štartnega mesta, kot bi ga dosegel v kvalifikacijah. 

Po pol kilometra vsega konec

Po petkovih težavah s prvim motorjem zaradi puščanja vode iz turbine so namestili novega, a je nato na začetku sobotnih kvalifikacij Alonso opravil le okoli 500 metrov vožnje po pisti, ko je avto že javil padec pritiska olja in Alonso ni imel druge možnosti, kot da parkira ob progi, je poročal ESPN.

Šef Honde Jusuke Hasegawa se je v soboto posul s pepelom in priznal napako, da so Alonsa na podlagi podatkov o delovanju motorja ter poprejšnjih težavah v prilagoditvah nove pogonske enote sploh poslali na progo. 

Alonso in startna mesta | Avtor: Intsagram Intsagram
Alonso je kljub smoli ostal optimističen, kot je dejal, ga veseli "velikanski" napredek, ki ga Honda kaže v zadnjem času, zato optimistično pričakuje prihodnjo sezono, ko naj bi predstavili močno predrugačen motor. Napredek po Alonsovem mnenju nakazuje tudi zelo solidno deveto mesto njegovega kolega v ekipi Jensona Buttna, ki ni imel težav z zanesljivostjo avtomobila. 

Dirka se bo pričela ob 14. uri.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.