Šport
43 ogledov

Jesenice padle na odločilni tekmi

HC Asiago HDD Jesenice HDD Jesenice/Facebook
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v peti polfinalni tekmi alpske lige v gosteh izgubili z Asiagom (4:2) in s skupnim izidom 2:3 v zmagah ostali brez finala tega tekmovanja. Za končno zmago se bosta borila italijanska kluba Asiago in Rittner.

Hokejisti Jesenic so imeli pred dvema dnevoma doma proti Asiagu priložnost za finale, a prvega zaključnega ploščka niso izkoristili. Izgubili so s 3:4 in o finalistu je odločala današnja zadnja tekma.

Jeseniški hokejisti so sicer v tem polfinalu precej nihali. Uvodno tekmo v gosteh so izgubili z 1:5, se na drugi domači rešili v zadnjih minutah in zmagali, potem pa z lepo predstavo in zmago s 4:2 v gosteh napovedali, da bi se lahko uvrstili v finale. A so doma klonili in odločitev prestavili na teren tekmecev.

Dober začetek, žalosten konec

Uvodno tretjino so slovenski hokejisti dobili, čeprav so imeli terensko premoč domačini. A tudi zaradi številnih kazni na strani gostov, kar 12 minut, vse pa so Jeseničani uspešno zdržali, tudi ko so imeli minuto in pol hkrati dva izključena. Zato pa so sami zadeli, za gol je poskrbel Jaka Ankerst v 15. minuti, ko je natančno meril tik pod prečko, tako da so sodniki za potrditev gola pogledali posnetek.

V nadaljevanju so sprva Jeseničani prevladovali, v tem delu so imeli sami večkrat igralca več, ob eni od prednosti pa je Sašo Rajsar spretno zadel za 2:0. A dveh golov naskoka slovenski igralci niso znali zadržati, najprej so naredili napako ob številčni prednosti in so jim tekmeci iz protinapada zabili gol, potem pa je Asiago ob izenačenih močeh in pritisku na gol Roka Stojanoviča ob koncu druge tretjine izenačil in stvari spet postavil na začetno izhodišče.

Domači hokejisti so v zadnjem delu več napadali in terensko prednost tudi kronali z zadetkom, tik po koncu jeseniške kazni je zadel Colin Long. Gostje so nato skušali priti vsaj do podaljška, a niso bili uspešni, že poldrugo minuto pred koncem so iz vrat potegnili Stojanoviča, prazen gol pa so hokejisti Asiaga izkoristili za končnih 4:2.

Alpska liga, polfinale (peta tekma):

Asiago - Sij Acroni Jesenice 4:2 (0:1, 2:1, 2:0)  /3:2/
Kolanos 32., 60., Magnabosco 37., Long 49.; Ankerst 15., Rajsar 27.

/X:Y/ - izid v zmagah, igrali so na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.