Šport > Zimski športi
104 ogledov

Grozljiv padec italijanske smukačice

Nadia Fanchini Zauchensee smuk EPA
Nedeljski smukaški spored v Zauchenseeju je zaznamoval hud padec Italijanke Nadie Fanchini.

V Zauchenseeju so imeli organizatorji celoten teden veliko težav z vremenom, v nedeljo pa se je nebo vendarle toliko razprlo, da so lahko izvedli ženski smuk.

V zgodnjih dopoldanskih urah so izvedli uradni trening, ta pa se je za eno od tekmic Ilke Štuhec končal na grozljiv način. Nadia Fanchini je s številko 3 namreč grdo padla v srednjem delu proge in nemočno obležala na snegu. 30-letno Italijanko so s helikopterjem odpeljali v bolnišnico, enaka usoda pa je malce kasneje doletela tudi Madžarko Edit Miklos.

Mikloseva je utrpela hujšo poškodbo desnega kolena, Fanchinijeva pa je pri padcu utrpela zlom desne nadlahtnice, pri pregledu pa so odkrili tudi tri počena vretenca v ledvenem predelu.

Na četrtem smuku sezone Ilka Štuhec sicer prvič v sezoni ni slavila, Štajerka je osvojila peto mesto. V nepredvidljivih pogojih je presenetljivo zmagala domačinka Christine Scheyer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.