Šport > Nogomet
83 ogledov

Aluminij do remija pri Gorici

NK Krško ePosavje.com
V dodatnih kvalifikacijah za prvo slovensko nogometno ligo Gorica ni potrdila vloge favorita. Doma je remizirala brez zadetkov proti Aluminiju.

Po udarcu, ki ga je Aluminiju zadalo Krško v izdihljajih tekme v zadnjem kolu Druge lige, so le redki menili, da se bodo nogometaši iz Kidričevega uspeli ustrezno pripraviti na obračun z Novogoričani. A na prvi tekmi so prišli do pomembnega remija (0:0), odločilni dvoboj pa bodo v nedeljo gostili na svoji zelenici.

Gorica se je sicer prvič v zgodovini kluba znašla v kvalifikacijah za obstanek, pred domačimi navijači pa ni dosegla želenega zadetka. Novogoričani ob Mariborčanih in Celjanih edini igrajo ves čas v prvoligaški konkurenci. 

Gostitelji so imeli v prvem polčasu terensko premoč, ki pa je niso znali unovčiti. Šele v končnici polčasa so sprožili nekaj konkretnejših strelov, predvsem prek Dejana Žigona in Matije Široka, a je ostalo pri 0:0. Tudi v uvodu drugega polčasa so imeli domači prevlado na igrišču, toda brez učinka. Zato pa je v 71. minuti lepo priložnost zapravil Aluminij, natančneje Lovro Bizjak, čigar prodor je ustavil domači vratar Grega Sorčan.

V nadaljevanju so gostje izpeljali nekaj protinapadov, ki pa niso ogrozili domačih vrat, David Lonzarič in Denis Topolovec sta ob koncu sprožila strela v okvir vrat, a tudi ta sta bila preslaba za spremembo izida, tako kot nov Bizjakov poskus že v sodniškem dodatku. Že v četrti minuti dodatka pa so bili Novogoričani najbližje zmagi, saj je Alen Jogan zadel prečko po podaji iz kota in odbiti žogi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.