Šport > Nogomet
41 ogledov

Aluminij v prvem polčasu razbil prvake

Aluminij Maribor PLTS Profimedias
V edini nedeljski tekmi je Aluminij na domačem igrišču ugnal Maribor (3:1).

Zasedba Maribora je vse dvome o naslovu državnega prvaka razrešila že pred gostovanjem v Kidričevem, navkljub okrnjeni zasedbi - iz različnih razlogov so manjkali Luka Zahović, Mitja Viler, Dare Vršič, Marwan Kabha in Denis Šme - pa je le malokdo pričakoval, da bo domača zasedba iz spodnjega dela lestvice vodilni ekipi iz štajerske prestolnice povzročila visok poraz. Aluminij je po deveti zmagi v tej sezoni napredoval na osmo mesto, za sedmouvrščenim

Rudarjem iz Velenja zaostaja za dve, pred devetouvrščenim Krškim pa ima točko prednosti.
Izbranci gostujočega stratega Darka Milanića so imeli med tekmo jalovo pobudo, konkretnejši pa so bili gostitelji, ki so se vseskozi organizirano branili in svoje priložnosti iskali v bliskovitih nasprotnih (pol)protinapadih. 

Prvi so zapretili gosti, poskus Marcosa Tavaresa pa je zletel mimo desne vratnice. Kidričani so svojo prvo resnejšo akcijo v 18. minuti spremenili v zadetek, po predložku Milana Kocića z leve strani pa se je najbolje znašel Hrvat Vedran Mesec in ukanil rezervnega vratarja Matka Obradovića.

Mariborčani so po prejem golu skušali izenačiti, a niso izpeljali obetavnejše akcije, v končnici prvega polčasa pa so prejeli še dva gola. V 42. minuti se je strelec prvega gola znova znašel na pravem mestu po predložku Blaža Kramerja z desne strani in povišal na 2:0, asistent pri drugem golu pa je le dve minuti kasneje z natančno odmerjenim strelom svoje soigralce povedel do prepričljivega vodstva s 3:0.

Milanić je na polčasu v garderobi pustil Tavaresa in Damjana Boharja ter v ogenj poslal Aleksa Pihlerja in Luko Uskokovića, njegovi varovanci pa navkljub pobudi niso uspeli doseči gola po strelih Pihlerja, Dina Hotića in Gregorja Bajdeta. A zagrozili so tudi gostitelji, v 66. minuti pa je Žiga Škoflek po strelu z roba kazenskega prostora zadel okvir vrat. Mariborčani so v sami končnici tekme vendarle ublažili visok zaostanek, edini gol pa je po prostem strelu dosegel Hotić.

Prva liga TS, 33. kolo:

Aluminij - Maribor 3:1 (3:0)
Mesec 18., 42., Kramer 44.; Hotić 87.

Olimpija Ljubljana - Domžale 3:1 (2:1)
Benko 15., Miškić 45. , Boateng 65.; Bratanović 24.

Gorica - Rudar Velenje 2:1 (1:0)
Žigon 5., Kavčič 75.; Mary 59.
RK: Grudina (Gorica) 72.

Celje - Krško 1:2 (1:0)
Volaš 32.; Mensah 78., Mujan 93.

Kalcer Radomlje - Koper 0:4 (0:2)
Križman 3., Pučko 36., Belima 56., Tzandaris 91.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.