Šport > Nogomet
12 ogledov

Alves dolguje 1,3 milijona evrov

dani alves EPA
Brazilski reprezentančni branilec Dani Alves je v Španiji pristal pod drobnogledom tamkajšnjih davčnih oblasti.

Triintridesetletni brazilski nogometni reprezentant s polnim imenom Daniel Alves da Silva se je sicer odločil za menjavo sredine. Po osmih sezonah v dresu Barcelone, s katero je osvojil kar 23 lovorik, ter štirinajstih sezonah, ki jih je preživel v španskem prvenstvu, pred Barcelono je igral za Sevillo, se bo v novi sezoni preselil na Apeninski polotok. Alves se je dogovoril za podpis dveletne pogodbe z italijanskim prvakom Juventusom.

Levi bočni branilec, ki je največji pečat pustil pri Barceloni, se v Juventus seli kot prost igralec, saj se mu pogodba s Katalonci izteče konec junija. Pred odhodom v Italijo pa bo, kot kaže, moral poravnati neplačane obveznosti, davčni dolg se nanaša na plačilo zamudnih in zapadlih obresti, ki se jih je nabralo za kar 1,3 milijona evrov.

Na seznamu davčnih neplačnikov španske davčne uprave sta tudi nekdanji igralec Barcelone Argentinec Gabriel Milito (dolguje 1,8 milijona evrov) ter voznik v motociklističnem svetovnem prvenstvu v najmočnejšem razredu motoGP Španec Daniel Pedrosa, ki ga bremenijo davčnega dolga v višini kar 7,9 milijona evrov.

Tudi Barcelonin superzvezdnik Argentinec Lionel Messi se je moral celo zagovarjati na sodišču zaradi očitanega izogibanja plačila davkov v višini 4,16 milijona evrov, njegova Barcelona pa je morala plačati 5,5 milijona evrov zaradi neplačanega davka pri prestopu brazilskega napadalca Neymarja leta 2013 iz Santosa.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.