Slovenija
63 ogledov

Amazon z najcenejšo zmogljivo tablico!

Fire HD Amazon
Amazon je presenetil z novo 6-palično tablico Kindle, ki bo v Združenih državah naprodaj leza 77 evrov.

Podjetje Amazon je presenetilo s predstavitvijo bogate palete novih tabličnih računalnikov, med katerimi zdaleč najbolj izstopa 6-palčna (15,2-centimetrska) tablica Kindle, za katero je onkraj luže potrebno odšteti zgolj preračunanih 77 evrov. Novost je komajda večja od pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy in slike izrisuje z ločljivostjo 1.280 x 800 slikovnih točk. Za tekoče poganjanje mobilne programske opreme in iger skrbi 4-jedrni procesor frekvence 1,5 gigahercev, medtem ko vgrajena baterija zagotavlja do osemurno avtonomijo delovanja. Na vgrajenem pomnilniku je pričakovano nameščen prenovljen Amazonov operacijski sistem, ki je opremljen z bogato paleto nove programske opreme.

Za zahtevnejše uporabnike pa so inženirji podjetja Amazon pripravili prenovljen 8,9-palčni (22,6-centimetrski) tablični računalnik Kindle Fire HDX, saj se ta lahko brez težav postavi po robu celo Applovi tablici iPad. Novost maloprodajne vrednosti preračunanih 156 evrov je namreč opremljena z visokoločljivim zaslonom, 4-jedrnim procesorjem frekvence 2,5 gigahercev, sistemskim pomnilnikom kapacitete dveh gigabajtov, pomnilnikom s 16 gigabajti prostora in zmogljivejšo baterijo v primerjavi s tisto, ki je vgrajena v njegovem predhodniku. Nove tablice bodo Amazon Kindle bodo seveda sprva naprodaj le onkraj luže, v izbranih evropskih državah pa jih lahko pričakujemo oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.