Ambient
11 ogledov

15 pravil notranjega opremljanja, ki ne držijo več

15 pravil notranjega opremljanja, ki ne držijo več Žurnal24 main
2. del

Včasih so veljala določena pravila notranjega opremljanja, ki so zagotavljala ustvarjanje popolnega doma. Ampak notranje opremljanje se razvija tako kot moda, zato so se spremenila tudi pravila notranjega opremljanja oziroma bolje rečeno miti notranjega opremljanja. Pogosto se zgodi, da zelo staro ponovno postane moderno in tudi stara pravila bodo nekoč ponovno prišla v modno milost. Kar je staro, je ponovno novo, če govorimo o trendih notranjega opremljanja. Zaradi vseh pravil lahko rečemo, da obstajata le dve pravili:

Pravila so zato, da jih kršimo. Ko gre za notranje opremljanje, ni pravil ...

Pa si poglejmo še zadnjih 7 pravil, ki ne veljajo več:

9. Najpomembnejši kos pohištva je vaš kavč

No, morda pa ni! Morda je najpomembnejši kos pohištva v vašem domu jedilna miza, knjižna polica, postelja ... ali pa kavč. To je odvisno od vašega doma in vašega življenjskega sloga. Zelo aktivna družina bo manj pozornosti namenila kavču. V tem primeru je bolj pomembna funkcija kot pa moda. Najpomembnejši kos pohištva je tisti, ki ga določite kot takega. Nekateri trdijo, da sta jedilna miza in postelja najpomembnejša kosa pohištva.




10. Ne barvajte rustikalnega pohištva

Zakaj pa ne? Recikliranje ali osvežitev postaja vedno bolj priljubljeno opravilo. To je okolju prijazen način, ki vdihne novo življenje staremu kosu pohištva. Barvanje vintage pohištva je odličen način, da damo sodoben pridih starim pohištvenim elementom.




11. Jedilna miza in stoli se morajo ujemati

Tudi tkanine in pohištvo naj se ujemajo. Lahko združite popolnoma različne sloge in teksture, le pri lesu se držite enega – svetlega ali temnega lesa. 


12. Otroške umetnine sodijo na hladilnik!

Če imate otroke, ustvarite umetniško steno oziroma minigalerijo in razstavite njihove umetnine. Ni boljšega načina od dodajanja barvnih poudarkov na stene z uokvirjenimi umetninami otrok. 




13. Beli prostori so neprivlačni

Beli prostori so lahko videti sivi, prazni in brez osebnosti ali pa čudovito mirni. Kot smo že omenili, so značaj prostora in teksture ključne pri ustvarjanju privlačnega in toplega prostora. Obstajajo številni odtenki bele barve. Z uporabo različnih odtenkov boste prostoru dodali globino in toplino. Slonokoščene stene, smetanast kavč in blazine lahko izzovejo občutek miru in spokojnosti. Ni treba, da je bela barva sterilna ali hladna.






14. S preprogo določite območje

Ne! Preproge so čudovit način dodajanja barv in tekstur. S plastenjem lahko dodamo občutek topline. Preproge lahko zmehčajo parket in dodajo globino ter teksturo, hkrati pa povežejo pohištvo. Dokler boste ostali znotraj barvne teme, lahko kombinirate vzorce in teksture, da tvorijo usklajen, vendar zapleten videz.






15. Vsaka soba potrebuje nekaj barve

Morda boste želeli prostoru dati barvni poudarek, vendar to nikakor ne pomeni, da to tudi morate storiti. Z eno barvo v različnih odtenkih ustvarite dovolj raznolikosti, teksture in nasprotja, tako da ni treba dodati druge barve. Vseeno pa z drugo barvo ustvarite globino. Pravila so zato, da jih kršimo.





Prvi del članka si lahko preberete tukaj.

Foto: Freshome.com, Pinterest.com

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.