Ambient
117 ogledov

Enajst trikov za cenovno ugodno opremo doma

cenovno ugodna oprema Žurnal24 main
Sledite enajstim nasvetom, s katerimi si boste olajšali opremljanje doma in ne denarnice.

1. Nakupite čimveč predmetov na bolšjem sejmu

Ne kupujte nove opreme, če to ni resnično potrebno. Gotovo že imate nekaj kosov, ki jih lahko ponovno uporabite, obnovite ali pa jim spremenite namembnost (ste že videli, kaj vse lahko naredimo iz preproste gajbe?). Ko ste porabili vse predmete, ki jih že imate, pa se odpravite na bolšji sejem ali na organizirano izmenjevalnico, oziroma poiščite zavržene predmete na lokalnem odpadu. Če se vam to zdi zamudno, pa lahko zgolj pobrskate po spletu, kjer kar mrgoli dobrih kupčij.

Poiščite lepe kovinske stole ali pa držalo za brisače, zelo ugodno pa je tudi otroško pohištvo.

 

 

2. Postavite police iz opažnega lesa

Star les, še posebej masiven, je v oblikovanju interierja že nekaj let stalnica. Toda takšno pohištvo je ponavadi zelo drago. Po drugi strani lahko rabljene opažne plošče, ki so prav tako masivne, kupite že za 10 evrov po kosu. Če jih površinsko primerno obdelate – zbrusite in prebarvate ali naoljite – lahko svoje stanovanje opremite z zapeljivimi policami, nočnimi omaricami, delovnimi mizami ali stalažami skoraj zastonj.

 

 

3. Za zavese, prte in pregrinjala uporabite belo platno

Platno je izjemno poceni in namesto pregrešno dragih zaves, prtov in pregrinjal lahko v svoj dom dodate malo nežnosti tudi s platnom, ki ga lahko pobarvate, obrobite ali prešijete po svojem okusu, izjemno lepo pa je tudi v naravnem rumeno-belem odtenku.

 

4. Namesto karnis, obešalnikov in ograj uporabite vodovodne cevi

Vodovodna cev je lahko izjemno privlačna, če v svojem domu želite nekaj industrijskega občutka. Cevi so prav tako dosti ugodnejše od specializiranih drogov, na steno pa jih lahko pritrdite z objemkami.

 

5. Ko kupujete gospodinjske naprave, bodite pozorni na popuste ali zahtevajte količinski popust za večji nakup

Količinski nakup za več naprav hkrati lahko znaša tudi do 30%.

Tudi vaši vodovodarji imajo ponavadi sklenjen dogovor o popustu z vsaj enim dobavnikom bele tehnike, tako da izdelke brez slabe vesti naročite preko njih.

 

6. Ne nakupujte v salonih z opremo, temveč v trgovinah z gradbenim materialom

Trgovine z gradbenim materialom nudijo vrsto osnovne opreme za kopalnice, kuhinje in terase. Tu lahko nakupite pipe, držala za milo in brisače, toaletne sedeže, koše za smeti, koše za perilo, vrtno pohištvo, rastline in še in še. Čisto vsak kos v vašem domu pač ne more biti poseben in prav je tako.

 

7. Pri razsvetljavi uporabite svetila iz različnega cenovnega razreda

Za osnovno razsvetljavo so dovolj enostavna svetila, ki jih lahko dobite v trgovinah z gradbenim materialom ali cenovno ugodnih salonih s pohištvom. Toda vsakemu prostoru le dodajte vsaj eno svetilo, ki bo celoti dalo poudarek – velik lestenec ali medeninasto stensko svetilko. Tudi tu lahko posežete po rabljenih kosih ali pa jih naredite sami.

 

8. Če želite kamen na kuhinjskem ali kopalniškem pultu, v kamnoseštvu povprašajte po poškodovanih kosih ali ostankih

Včasih kamnoseki kakšen kos zavržejo zaradi njegove majhnosti, nepravilne oblike ali kakšne zanemarljive nepravilnosti in z veseljem vam ga bodo prodali po nižji ceni ali celo podarili. Tako lahko marmornat kopalniški pult dobite tudi za nekaj deset evrov.

 

9. V notranjosti uporabite zunanje materiale

Tlakovci, vodna korita ali svetila, namenjena za zunanjo uporabo, so navadno cenovno dostopnejša od tistih za notranjo uporabo. Prostoru boste dodali malo igrivosti, če vas bodo v kopalnici pričakala tla iz granitnih kock in globoko vrtno korito.

 

10. Uporabite veliko barve

Stenska barva je najcenejši in najhitrejši način, da prenovimo sobo. Ima podoben učinek kot ploščice, a je veliko dostopnejša, hkrati pa lahko izbirate med mat, gloss ali pralno barvo. Vsi elementi vašega prostora – tla, stene, pulti, luči – se morajo barvno dopolnjevati. Ko dosežete harmonijo, pa vsakemu prostoru dodajte še barvni poudarek – v okenski špaleti ali pod stropom, ali z velikim vzorcem na eni izmed sten.

 

11. Ostanite znotraj svojega proračuna tako, da se uprete dragim najdbam

Oprema doma je kot iskanje skritega zaklada: vsak dan najdete nekaj, kar vas pritegne in že mislite, da brez tega ne morete živeti. Uprite se skušnjavi tako, da predmet fotografirate in o njem razmislite ali pa si ga dovolite popolnoma pozabiti – gotovo boste prav kmalu našli še bolj zanimiv objekt v svojem cenovnem rangu.

Foto: Pinterest

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.