Ambient
128 ogledov

Hiša ob nasadu brez

Hiša M, SoNo arhitekti
1/21
Žurnal24 main
Enodružinska vila M stoji v slikoviti slovenski pokrajini. SoNo arhitekti so izhajali iz standardnih arhitekturnih elementov, med katerimi izstopa dvokapna streha.

Hišo sestavljajo trije vzdolžni volumni s simetričnimi dvokapnicami, ki z zamikanjem tvorijo razgiban tloris. V hiši se nahajajo prostori za sodobno družino z visokim nivojem udobja in kvaliteto bivanja.

Tri lamele so v pritličju povezane in tvorijo velik osrednji prostor, kjer so umeščene kuhinja, jedilnica in dnevna soba. Skozi večje zasteklitve je možen prehod na zunanjo teraso, ki prostore poveže z naravo in gozdom.

Dominantni oblikovalski objekt so osrednje stopnice v samem osrčju objekta.

V mansardi osrednje lamele so umeščeni spalni prostori z lastno kopalnico in garderobami. V interierju prevladujejo nevpadljivi barvni odtenki in s poudarki v lesu.

Enotna fasada in strešna kritina poudarjata dinamiko treh volumnov, še posebej v na mestih, kjer fasado zaznamujejo kotranstni barvni odtenki, tekstura lesenih panelov in ritem vlaknocementnih plošč.

Svetlo-temen kontrast na fasadi se spogleduje z bližnjim brezovim gozdom in okoliško pokrajino. Končni rezultat je sanjska hiša za naročnika in kvaliteten doprinos k slovenski stanovanjski arhitekturi.

Vir: HomeDSGN 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.