Ambient
26 ogledov

Le korak do udobja

Novo stanje
1/7
Idejum
Bivalna enota lahko hitro postane udobnejša, zgovornejša in tudi lepša. S pomočjo arhitekta boste svoji enoti dodali piko na i - funkcionalnost

Smo le čustvena bitja, ki imamo le to (ne)srečo, da iščemo svoj dom, kjer se bomo počutili najboljše. Da bi našli tistega pravega je včasih potrebno poiskati pravi naslov in pridobiti nasvet arhitekta. Vse prevečkrat kar predpostavljamo, da bomo s pomočjo strokovnjaka olajšani za zajeten kupček denarja. Na drugi strani zanemarimo, da so to posamezniki, ki nam lahko ponudijo funkcionalne reštive, katere si niti ne predstavljamo da obstajajo. 

Imamo primer. Stanovanje, dvosobno na odlični legi. Sprva mlad par, kateremu slabih 57 m2 predstavlja odlično izhodišče za počitek, prosti čas in tudi druženje. Velik dnevni prostor z ločenim spalnim delom. Za povrh vsega še manjša loža za lovljenje popoldanske sapice.

Zadeva se spreobrne, ko mlad par pričaka naraščaj. Novo življenje kliče po spremembah, zato se lahko iz takšne velikosti stanovanja hitro pridobi novo funkcionalno okoje tudi za otroka. Vse prevečkrat se zgodi, da pozabimo na ključne dejavnike. Mlad par se obrne po nasvet k strokovnjaku, kateri jiu opozori predvsem na pomembnost novih prostorov, svetlobe in zvočnih prevodnosti med sobami. Potem ko arhitekt prisluhne njihovim željam, se rodi nova podoba stanovanja, ki je povsem primerna za življenje tričlanske družine. Posebnosti takšne enote so: jedilna miza, ki se lahko ob neuporabi pospravi ob steno; funkcionalna stena, ki služi kot stena za TV, na drugi strani pa omogoča nastropno posteljo, pod katero se lahko umesti tudi pisalna miza za otroka.