Ambient
2856 ogledov

Leseni umivalnik - da ali ne?

leseni umivalniki
1/9
Žurnal24 main
Leseni umivalniki s svojim rustikalnim izgledom in nenavadnimi oblikami pritegnejo marsikaterega navdušenca nad notranjo opremo - kaj pa njihova praktičnost?

Če so si bili včasih umivalniki podobni kot jajce jajcu, pa se danes razlikujejo ne le po obliki, pač pa tudi po materialu in barvi. Prevladujoči materiali so porcelan, steklo, baker in celo kamen ali beton, zelo redko pa se srečamo z lesenim umivalnikom.

Dobra stran lesenih umivalnikov je njihova raznolikost - lahko so izdelani iz vseh vrst lesa in so na voljo v številnih končnih premazih. Lahko so izdolbeni, mozničeni ali pa spojeni po principu utor in pero. Umivalnik je tako lahko v vsakršni obliki - od skoraj minimalistične pa do popolnoma naravne, skoraj primitivne oblike lesene sklede.

Materialu primerno pa je zahtevno njihov vzdrževanje: nekajkrat letno jih je potrebno pobrusiti in zloščiti ter ponovno premazati z zaščitnim premazom. Vsekakor pa je lepota lesenega umivalnika in posebna toplina in naravna kvaliteta, ki jo bo prinesel v sicer hladno kopalnico, vredna dodatnega truda pri vzdrževanju.

V galeriji si oglejte izbor najlepših lesenih umivalnikov.

via Contemporist

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.