Ambient
11 ogledov

VRT.BO je estetski zabojnik za urbano vrtičkanje

Vrt.Bo Žurnal24 main
Zavest o pomenu samooskrbe s hrano in o pridelavi ekološke hrane je vse večja.

Vrt.Bo so sodobno oblikovani modularni vrtni zabojčki, prilagojeni majhnim površinam. Lahko jih nameščamo na balkone, terase, na odprte površine v mestu in naseljih, kjer sicer primanjkuje obdelovalne zemlje. Zaradi svoje tehnične dovršenosti - vrtnine namreč črpajo vodo iz zalogovnika na dnu posode, izkoriščene pa so tudi karakteristične paroprepustnega materiala - je vzgoja povrtnin v zabojnikih Vrt.Bo izjemno nezahtevna.

Vrt.Bo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Modularno oblikovanje omogoča sestavljanje in združevanje enot glede na dane prostorske razmere, gojenje različnih vrst zelenjave, njegovi ročaji pa omogočajo enostavno premikanje zabojnikov. V vrtnih zabojčkih s pokrovom lahko shranjujemo orodje ali opremo za vrtnarjenje in jih uporabimo za priročni stol, mizico, odlagalno površino ...

Vrt.Bo | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Za tehnično dovršenost je bilo ključno sodelovanje med avtoricama, arhitektko Mojco Kocbek Vimos in oblikovalko Anko Štular, agronomom in tehnologi. Projekt je nastal v sodelovanju s produkcijskim centrom RogLab in s tehnično podporo podjetja Esal, trenutno pa je še v fazi prototipa. 

materiali: vlaknocement, les / dimenzija modula: 60 x 30 x 30 cm / teža: 11 kg/modul

Fotografije: Branko Čeak in Jože Maček

Več o projektu lahko najdete spletni strani RogLaba

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.