Slovenija
101 ogledov

Ambrožiču odvzeli magisterij

Seja sveta stranke Pozitivna Slovenija. Saša Despot
Senat mariborske pravne fakultete poslancu Borutu Ambrožiču odvzel naziv magistra znanosti.

Senat mariborske pravne fakultete je na današnji seji brez glasu proti poslancu Borutu Ambrožiču odvzel naziv magistra znanosti. Tako so ravnali na podlagi predloga za to imenovane komisije fakultete pod vodstvom Mihe Šošića, ki je pregledala Ambrožičevo magistrsko delo in ugotovila, da to v veliki meri ni rezultat njegovega avtorskega dela.

Na sejo ga ni bilo zaradi zobobola

Ambrožič je očitke vse od začetka zavračal, a ga danes na sejo senata ni bilo in tako ni izkoristil možnosti, da bi pojasnil svojo plat zgodbe. Tik pred sejo je namreč po elektronski pošti sporočil, da ga nanjo ne bo zaradi hudega zobobola, ki da mu "onemogoča zbrano razmišljanje".

Kljub pozivu pravne fakultete, da jim do začetka seje predloži zdravniško opravičilo, tega ni storil, zato so bili po mnenju dekana Saše Preliča izpolnjeni vsi pogoji, da se razprava in glasovanje o predlogu komisije izvedeta.

Lahko se pritoži še na senat univerze

"Ambrožič se zdaj lahko pritoži na senat univerze, na koncu pa ima tudi možnost vložiti tožbo v upravnem sporu," je nadaljnje pravne možnosti poslanca opisal Prelič, ki meni, da Ambrožič od danes že ne sme uporabljati magistrskega naziva, preklic njegovih listin pa bo kmalu objavljen tudi v Uradnem listu in na oglasni deski fakultete.

Imam ustrezno opravičilo

Ambrožič je povedal, da je z velikim začudenjem sprejel hitenje senata in odločitev o odvzemu magistrskega naslova. Kot je pojasnil, se je zjutraj po elektronski pošti opravičil, nato pa odšel na urgentni poseg k zobozdravniku, za kar ima ustrezno opravičilo.

"Očitno je 12 pravnikov spregledalo osnovno pravno doktrino zakona o upravnem postopku in proti pravilom niso upoštevali mojega pravilno podanega opravičila. To kaže na neverjetno hitenje ne vem koga in s kakšnimi ozadji, da se me diskreditira kot poslanca. Postavili so mi rok za oddajo pisnega opravičila do 13. ure, sam pa sem bil v tistem času na zobozdravniškem stolu," je dejal Ambrožič in napovedal, da se bo pritožil na upravnem sodišču.

Zatrdil je, da nikakor ni imel namena zadeve zavlačevati, saj se je še v ponedeljek popoldne oglasil na fakulteti in se seznanil z gradivom. Ker gre za kršitev postopka, se bo nanjo ustrezno odzval, čeprav še ne ve, ali bo izkoristil tudi možnost pritožbe na senat univerze. O vseh korakih se bo namreč odslej posvetoval z odvetnikom, ki ga doslej sicer ni potreboval, saj še vedno trdi, da je v celotni zadevi nedolžen.

Komentarjev 12
  • rogg 13:11 22.november 2012.

    Meni ga ne bojo.

  • prosti.strelec 08:04 14.november 2012.

    Predlog Ambrožiču, kopiraj Jakliča ta je z vsemi pravnimi žavbami namazan, sam pazi, da te ne bo tožil, saj veš za plagijatorstvo.

  • vladek 16:54 13.november 2012.

    Kaj pa opankarjev sin,on je tudi kupil,pa nikom ništa