Svet
14 ogledov

Američani bombandirali bolnišnico?

Napad na Hotel Intercontinental v Kabulu. EPA
Nočno bombandiranje bolnišnice Zdravnikov brez meja v afganistanskem mestu Kunduz. Trije mrtvi in okrog 30 pogrešanih.

Za napadom, v katerem so trije zaposleni umrli, okrog 30 ljudi se smatra za pogršane, naj bi stale ameriške sile, poročajo svetovne agencije. Poročanje je potrdil Natov predstavnik Brian Tribus, ki je dodal, da so bili cilji bombandiranja “osebe, ki so predstavljale nevarnost koalicijskim silam”. Dodal je, da je nočni zračni napad morda res povzročil tudi kolateralno škodo na bolnišnici in da je preiskava še v teku.

V trenutku bombandiranja je bilo v stavbi 105 pacientov in 80 zaposlenih, med njimi tako afganistanski zdravstveni delavci kot tudi tuji. Najmanj trije so umrli, še okrog 30 jih pogrešajo.

Šokirani smo nad napadom ter nad ubijanjem našega osebja in pacientov ter škodo, ki jo je utrpela naša organizacija v Afganistanu,” je pri tem povedal predstavnik zdravstvene organizacije Bart Janssens.

Ameriške sile so že v prejšnjih dneh izvedle več napadov na Kunduz, da bi tako vladnim silam pomagali povratek nadzora nad strateško pomembnim mestom, ki so ga prejšnji teden zavzeli uporniki.

 

Komentarjev 3
  • blueone 20:12 03.oktober 2015.

    tudi američani niso več tisto kar so bili...

  • benč 19:36 03.oktober 2015.

    Toliko o ameriški sodobni tehnologiji! Če ne bi bili takšni strahopetci ,bi bombardirali podnevi, bi vsaj videli kaj delajo!

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:23 03.oktober 2015.

    Pa to ni res!!! Vedl so kje je bolnca pa so jo vsen bombandiral.....keri kreteni!!!! To ni bila nobena napaka to me ne bo noben prepričal da je šlo za napako. Nekdo je namerno želel uničit infrastrukturo....kakšno bolano strategijo imajo....