Šport
67 ogledov

Američani garali za Slovence

hokej, ZDA, Danska EPA
Risi morajo za obstanek med elito računati tudi na pravi razplet nekaterih drugih tekem. Slovencem so v Ostravi že pomagali tudi Američani z minimalno zmago proti Danski.

Po slovenskem porazu proti Norveški z 1:3 se je Sloveniji kot edina možnost "preživetja" odprla pot danskih porazov; Danci bi morali izgubiti obe tekmi pred medsebojno v ponedeljek. Prvo so že, Američani so zmagali z 1:0, toda pot do uspeha je bila zelo naporna. Američani so se mučili s trdoživimi Danci, prvi gol dali na polovici tekme, do konca pa nato trepetali za tri točke. A tudi danska igra z igralcem več in brez vratarja na koncu ni prinesla uspeha in na slovensko srečo je ostalo pri ameriški zmagi, junak je bil Brock Nelson.

V Pragi se je na popoldanski tekmi razpletlo po pričakovanjih s češko zmago; Čehi so Avstrijce premagali s 4:0, potem ko so v drugi tretjini dosegli tri gole v osmih minutah, vratar Ondrej Pavelec pa je prvič na SP tekmo končal brez prejetega gola.

V večerni tekmi pa sta se spopadli Latvija in Nemčija, izid pa je bil tesen. Odločitev je padla v 58. minuti, ko so sodniki gol Matthiasa Plachte priznali šele po ogledu posnetkov, Latvija pa se ni več vrnila s še enim zadetkom, potem ko je vodila od 11. do 46. minute.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.