Šport
32 ogledov

Ameriški baseballski klub Owlz moral odpovedati "Večer belske kulture"

Žurnal24 main
Ameriški baseballski klub Owlz je želel prirediti "Večer belske kulture". Sedaj so morali dogodek odpovedati, lastni navijači in kritiki so jih obdolžili rasizma.

Manjši ameriški baseballski klub Owlz je želel prirediti "Večer belske kulture", na katerem bi lahko vsi beli navijači proslavili svojo dediščino. "Irska, italijanska, skandinavska, nemška ... ali celo dediščina Utah! Ne glede na vaš izvor, proslavite ga na domu Owlzov," se je glasilo vabilo na dogodek.

Sedaj so morali organizatorji odpovedati dogodek. Lastni navijači so klub opozorili, da je prirejanje "Večera belske kulture" v luči napada na cerkev Južni Karolini, v katerem je umrlo devet črncev, skrajno sporna poteza. Nekateri kritiki so jih tudi obdolžili rasizma in poveličevanja bele rase.

Owlzi so na svojem Twitter računu objavili obrazložitev za odpoved dogodka in v tej tudi zapisali, da niso želeli prizadeti svojih navijačev ali drugih oseb. Želeli so prirediti le zabaven večer z ameriško hrano in skupnim ogledom nanizank Prijatelji in Seinfeld.

Baseballski klub Owlz ima svoj dom v mestecu Orem, nekaj sto kilometrov oddaljeno od glavnega mesta Utah Salt Lake City. Šteje okoli 90.000 prebivalcev, 80 odstotkov je belcev. Manj kot odstotek meščanov je Afroameričanov.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.