Magazin > Bizarno
43 ogledov

"Človek drevo" potrebuje pomoč

Žurnal24 main
Indonezijec po imenu Dede ima obraz in ude prekrite z ogromnimi bradavicami in izrastki. Pomagal bi mu rad celo sam predsednik.

Dede ima vse telo prekrito z bradavicami in izrastki. © Reuters

 
Indonezijsko ministrstvo za zdravje je na zahtevo predsednika države Susila Bambanga Judhojona oblikovalo skupino osemnajstih zdravnikov specialistov, ki bo poskušala ozdraviti nekega vaščana, čigar telo je prekrito z ogromnimi bradavicami, podobnimi lubju, zaradi katerih si je prislužil vzdevek "človek drevo". Moški z imenom Dede , sicer 35-letni oče dveh otrok, je pred kratkim nastopil v dokumentarnem filmu ameriške televizije Discovery Channel.

Omenjeni dokumentarec si je ogledal tudi indonezijski predsednik in se odločil pomagati. Na vprašanje novinarjev, zakaj so se oblasti odločile posredovati šele, ko so o človeku drevesu začeli poročati tuji mediji, so na ministrstvu za zdravje pojasnili, da so Dedeja zaradi bradavic zdravili že pred desetimi leti, a mu niso mogli pomagati, kljub temu pa so se zdaj odločili, da poskusijo še enkrat.

Dede ima obraz in ude popolnoma prekrite z bulami sive barve. Njegove roke pokrivajo dolgi izrastki, podobni "koralnemu grebenu premera 30 centimetrov". Po mnenju dermatologov iz ameriške marylandske univerze naj bi bila njegova bolezen kombinacija virusa, ki povzroča rast bradavic, in genetske motnje, zaradi katere je njegov imunski sistem prešibek, da bi se pred virusom branil.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.