Avto
45 ogledov

Ampera bo le dobila naslednika

Avto 08.10.2012 Honda Ampera, avtomobil, voznja; foto:Sasa Despot Saša Despot
General Motors in Opel sta potem, ko sta najavila, da naslednje generacije ampere, električnega vozila s podaljšanim dosegom ne bodo izdelovali, že najavila proizvodnjo popolnoma električnega avtomobila.

Prvi mož Opla Karl-Thomas Neumann je tvitnil, da konec ampere še ne pomeni, da se je Opel poslovil od električno gnanih avtomobilov.

"Potem, ko bomo zaključili s proizvodnjo ampere, jo bomo nadomestili z novim, povsem električnim vozilom," je zapisal Neumann in dodal, da bo njihovo naslednje električno vozilo namenjeno množicam in bo del smelega načrta, ki predvideva 27 novih Oplovih produktov med leti 2014 in 2018.

Preberite še: Opel ampera bo umra

Test: Opel ampera

Neumann zagotavlja, da bo Opel še naprej ostal predan elektrifikaciji in si bo prizadeval za nižje cene vozil, s čimer bi radi vzbudili zanimanje javnosti za tovrstna vozila.

320 kilometrov s polno baterijo

Šef Opla ni razkril podrobnosti o nasledniku ampere, vendar pa je skoraj zagotovo, da bo električni avtomobil narejen na novi platformi General Motorsa, ki bo omogočila, da bo vozilo s polno baterijo sposobno prevoziti 320 kilometrov poti. Informacijo o novi bateriji so potrdili tudi pri Korejskem podjetju LG Chem, ki je razvilo drugo generacijo baterije, ki jo dobavlja GM-u. Pri LG Chem nameravajo novo generacijo baterije avtomobilskim proizvajalcem dobavljati od leta 2016 naprej.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.