Avto
555 ogledov

Članstvo AMZS prinaša številne prednosti, znanje in brezkrbnost na poti

AMZS pomoč na cesti Saša Despot
Včlanitev v AMZS je do konca julija še posebej ugodna. Zakaj postati član AMZS? Zaradi pomoči na cesti doma in v tujini, ter zaradi številnih drugih ugodnosti in popustov vezanih tako na vozilo, kot na vas, zaradi znanja o varnosti v prometu, infrastrukture in tudi tradicije.

AMZS je nacionalna avtomobilistična zveza z dolgoletno tradicijo . Združuje 79 avto-moto društev in avto-moto touring klubov v Sloveniji z več kot 70.000 člani.

Članstvo AMZS je že dolga desetletja njen zaščitni znak, voznikom članom pa omogoča dostop do številnih ugodnosti in predvsem brezskrbnost na cesti – če se karkoli zgodi, člani vedno vedo, na koga se obrniti. Do konca julija je včlanitev v AMZS še posebej ugodna, - 10 evrov cenejša.

Klice članov AMZS, nečlanov in članov tujih klubov sprejema in usmerja sodoben klicni center v Ljubljani. Operaterji v klicnem centru sprejmejo v povprečju 13.000 klicev na mesec, v času poletne turistične sezone pa se število klicev na mesec povzpne tudi do številke 21.000.  Število klicev se v času poletne turistične sezone poveča za približno 35 odstotkov.

Pri AMZS nudijo najbolj celovit nabor storitev, ki temeljijo na tradiciji povezani s kakovostjo.

Voznikom na voljo 24 ur na dan, 7 dni na teden, 365 dni na leto

Zakaj biti član AMZS? Najbolj pogost razlog za včlanitev je 24 urna pomoč na cesti doma in v tujini, vse dni v tednu, vse dni v letu. Seznam prednosti je dolg in pester, predvsem pa prinaša prihranke, ki so veliko večji, kot znaša letna članarina.

Bodisi, da na cesti ostanete s predrto ali izpraznjeno pnevmatiko, praznim akumulatorjem, ali prazno posodo za gorivo, bo mehanik AMZS pri vas najkasneje v pol ure. Poleg brezplačne pomoči na cesti (popravilo na mestu okvare), je članom AMZS na voljo brezplačen prevoz pokvarjenega vozila znotraj Slovenije brez omejitve kilometrov, brezplačen prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila, nadomestno vozilo v primeru prometne nesreče ali kraje vozila.

Popusti v servisnih delavnicah

Poleg pomoči na cesti v primeru okvare ali nesreče so prihranki ob včlanitvi občutni tudi pri skrbi za brezhibno vozilo oziroma pri skrbi za varno mobilnost, ki se začne v servisni delavnici. V AMZS članom brezplačno nastavijo žaromete in zamenjajo žarnice , ko je na vozilu potrebno menjati žarnico, ki je na njihovih servisih brezplačna, dvakrat na leto brezplačno pregledajo tehnično brezhibnost avtomobila, kar je tako kot brezplačen test zavor še posebej pomembno v času poletnih migracij proti letoviškim krajem oddaljenih več sto kilometrov. Zadnja stvar, ki si jo voznik želi je, da se mu pokvari vozilo.

Člani AMZS imajo popust tudi pri tehničnem pregledu, popust pri podaljšanju registracije – vse na enem mestu z zavarovanjem vred, popust pri rednem servisu, pri polnjenju klimatske naprave, popust pri zamenjavi in uravnoteženju pnevmatik, popust pri pregledu rabljenega vozila pred nakupom in številne sezonske akcije, posebej namenjene članom. Slednji imajo posebne popuste tudi pri programih v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem.

Za dodatnih sedem evrov zavarovani vsi družinski člani

Vsak voznik si z osnovnim članstvom zagotovi brezskrbno vožnjo po Sloveniji, saj v primeru okvare ali nesreče AMZS zagotavlja neprekinjeno pomoč na cesti, ob tem pa še mnogo drugih že predstavljenih ugodnosti.

Poleg osnovnega članstva pa AMZS ponuja še nadgrajena članstva. Članstvo Plus priporočajo voznikom, ki na cestah preživijo več časa in potujejo tudi po tujini (ne pozabite, že Hrvaška je tujina). Knjižica Mednarodna pomoč je sestavni del članstva Plus.

V letošnjem letu so uvedli najbogatejše članstvo – članstvo Premium. Gre za članstvo, ki celostno zadovolji potrebe članov na poti v tujini – poleg pomoči na cesti doma in v tujini ter ustrezne skrbi za vozilo so dodali še turistično in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini za člana in njegove družinske člane. Zavarovalno kritje pri članstvu Premium vključuje:

- zdravstveno zavarovanje na potovanjih v tujini z 24-urno zdravstveno asistenco, ki v okviru dogovorjene zavarovalne vsote krije stroške nujnega zdravljenja in stroške prevoza zaradi bolezni ali nezgode. Posreduje tudi informacije o možnostih zdravstvenih storitev v državi ,v katero potujejo, vzpostavi stik z lečečim zdravnikom, če je potrebno, svetuje glede najprimernejšega postopka zdravljenja, organizira zdravljenje in v okviru zavarovalne vsote prevzame stroške zdravljenja v bolnišnici ter stroške prevoza do bolnišnice ali v domovino,

- zavarovanje bolnišničnega dne, ki krije stroške obiska oziroma bivanje v tujini svojcu, če mora zaradi nujne zdravniške oskrbe ostati v bolnišnici v tujini,

- zavarovanje odgovornosti v okviru dogovorjenih zavarovalnih vsot krije stroške, ki nastanejo zaradi civilnopravnih odškodninskih zahtevkov, ki jih tretje osebe uveljavljajo proti članu zaradi nenadnega ali pretresljivega dogodka (nesreče), za katerega odgovarja in katerega posledica je poškodovanje oseb ali stvari,

- zavarovanje prtljage in osebnih stvari, ki krije škodo zaradi poškodovanja ali uničenja zavarovanih stvari,

- zavarovanje zlorabe plačilnih in kreditnih kartic, ki krije škodo, ki nastane zaradi zlorabe izgubljene ali protipravno odvzete plačilne ali kreditne kartice in

- zavarovanje stroškov izdelave novih dokumentov, ki krije vrednost ponovne izdelave osebnih dokumentov, ki so bili odtujeni ali so jih na potovanju izgubili.

Članstvo Premium je na voljo za 99 evrov, vključitev družinskih članov v turistično in zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini pa stane dodatnih sedem evrov. Za 106 evrov je zato ob članu brezskrbna celotna družina. Član lahko svoje obstoječe članstvo kadarkoli nadgradi v članstvo Premium.

S kartico popusti doma in v tujini...

Člani AMZS so deležni tudi članskih ugodnosti in pomoči na cesti v tujini, ki jo zagotavljajo v sodelovanju z evropskimi avtomobilskimi klubi. Brezplačna pomoč na cesti, prevoz v prometni nesreči poškodovanega vozila iz tujine v vrednosti do 1500 evrov, prevoz pokvarjenega vozila iz tujine v vrednosti do 1500 evrov, prevoz vozila v tujini do servisne delavnice v vrednosti do 250 evrov, zagotovitev nadomestnega voznika v vrednosti do 500 evrov, nepredvidena nočitev v tujini v vrednosti do 200 evrov, kritje stroškov za prevoz oseb v tujini/iz tujine v vrednosti do 300 evrov ter AMZS kredit v sili za nepredvidene izdatke v vrednosti do 1000 evrov. Pomoč na cesti v tujini zagotavljajo tudi za avtodome in počitniške prikolice.

Člani AMZS imajo na številnih mestih, kjer vsakodnevno plačujejo storitve, ugodnosti. Telekom Slovenije nudi članom AMZS, ki so tudi naročniki na naročniške pakete TopTrio, popust pri mesečni naročnini v višini treh evrov. Ob predložitvi članske kartice AMZS lahko na 65 bencinskih servisih Crodux na Hrvaškem člani uveljavljajo popust v višini 0,05 hrvaških kun na liter goriva in 10-odstotni popust na storitve avtopralnice. Kartica prinaša popust pri obisku Postojnske jame, popust pri taksi službi Laguna, popuste na nočitve v hotelih in avtokampih na Hrvaškem in v Sloveniji, na avtocestnih počivališčih Marche v Sloveniji in tujini ...

Že z ugodnostmi lahko član AMZS pokrije ali preseže celoten strošek na primer osnovnega članstva, ki znaša 40 evrov. Vsem, ki pri Sberbank banki odprejo AMZS transakcijski račun, bo banka plačala letno članarino za osnovno članstvo v AMZS v višini 40 evrov.

AMZS je vključena v evropski program ARC Europe Show your Card! (Pokaži kartico!) in v program Discounts & Rewards (Popusti in nagrade) ameriške in kanadske zveze AAA/CAA, ki so ju uvedli avtomobilski klubi z namenom, da bi zagotovili svojim članom na potovanju posebne ugodnosti in popuste. Z uporabo članske kartice AMZS so člani deležni najrazličnejših ugodnosti in popustov tako v Sloveniji kot tudi drugod po Evropi, v ZDA in Kanadi, Avstraliji, Japonski, Južni Afriki, Mehiki ter Južni Koreji. Samo v Evropi je ponudnikov teh storitev več kot 10.000.

Članstvo ni vezano na avtomobil

Še posebej pomembno je, da se članstvo AMZS v primeru fizičnih oseb ne nanaša na vozilo, ampak na voznika. To pomeni, da je voznik upravičen do članskih ugodnosti za vozilo, ki ga je v času navedenega dogodka upravljal sam. Vozilo je lahko last katere koli fizične osebe. Če je vozilo v lasti pravne osebe, ki daje vozilo v finančni ali operativni lizing oziroma najem, in član v prometnem dovoljenju ni vpisan kot uporabnik, mora član imeti pooblastilo lizing hiše o upravljanju z vozilom. Članstvo ni prenosljivo na drugo osebo.

Za primere, ko je v gospodinjstvu več voznikov, priporočajo družinsko članstvo, saj zagotavlja enako raven storitev pomoči na cesti z vsemi dodatnimi ugodnostmi, stane pa manj. Družinsko članstvo lahko izberejo zakonski ali zunajzakonski partnerji ter otroci do dopolnjenega 30. leta starosti.  Vezano je na nosilnega člana. Izbirti je možno med osnovnim družinskim članstvom za 20 evrov in družinskim članstvom Plus za 49 evrov.  Storitve na cesti so vezane na člana, tehnične storitve pa na vozilo v lasti člana.

AMZS bo nove člane, ki bodo v njihov klub pristopili do 31. julija nagradili z bonom v vrednosti 10 evrov, ki ga bodo lahko izkoristili ob plačilu članarine pri sklenitvi članstva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.