Avto
46 ogledov

Menite, da bi še enkrat naredili izpit za avto?

Dan odprtih vrat na AMZS
1/6
AMZS
V soboto, 22. 10. bo v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem že tradicionalni Dan odprtih vrat. Na brezplačni prireditvi, ki ima namen zabave in preventive v prometu, lahko preizkusite, ali bi bili ponovno uspešni na izpitni vožnji za pridobitev vozniškega izpita za osebni avtomobil.

Tako kot lani bo dogodek potekal v AMZS Centru varne vožnje na Vranskem. Tema letošnjega dogodka je Dobrodošli v časovnem stroju mobilnosti. To pomeni, da bo obiskovalec deležen pogleda v preteklost avtomobilizma, sedanjost in prihodnost.

Na svoj račun bodo tako prišli ljubitelji starodobnih vozil, spoznati bo možno zgodovino avtomobilizma, jo celo okusiti. Glavnina dogajanja se bo odvila na poligonu varne vožnje.

Dogajanje za vso družino

S pomočjo strokovnjakov za varno vožnjo bodo boste lahko pokukali v zakulisje testov pnevmatik, otroških sedežev. Posebej zanimiva izkušnja utegne biti ponoven preizkus v izpitni vožnji, ki jo bodo izvajali pri AMZS Šoli vožnje. Dogodek je družinske narave, poskrbljeno je za varstvo otrok, pa tudi za učenje vožnje s kolesom, vožnja z elektirčnimi avtomobilčki ...

Pokukati pa bo mogoče tudi v prihodnost. Vozne lastnosti bo možno preizkušati s simulatorjem varne vožnje, organizirana bodo predavanja o sodobnih trendih mobilnosti, pobliže bo možnos spoznati hibridna in električna vozila, zapeljati pa se bo možno z električnim modelom Tesle.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.