Šport
15 ogledov

Anaheim proti Black Hawksom povedel z 2:1

Corey Perry in Simon Depres Profimedias
Tretja tekma finala zahodne konference severnoameriške hokejske lige je pripadla igralcem Anaheima. Tekmo v Chicagu so dobili z 2:1 in sedaj vodijo 2:1 v zmagah.

Po torkovi razburljivi tekmi med Anaheim Ducksi in Chicago Black Hawksi  s tremi podaljški, je Anaheim v noči na petek premagal nasprotnike iz Chicaga z 2:1. Strelci golov so  bili Patrick Maroon in Simon Depres za Anaheim in Patrick Kane za domačo ekipo.

Posebne pozornosti je bil deležen branilec Simon Depres, ki je zadel odločilni gol v drugi tretjini. Depres je v Anaheim prišel šele začetek marca, a se je 23-letnik očitno že vživel v ekipo. "Za fanta, o katerem nismo vedeli veliko, je res zelo dober igralec," je za spletno stran NHL povedal napadalec Anaheima Andrew Cogliano.

Tudi trener Anaheima Bruce Boudreau je z Depresom več kot zadovoljen: "Depres je visok, močen fant, zato lahko zelo učinkovito brani ploščico. Na svoji pozicijo ne dobiva veliko priložnosti, da bi zadel gol. Bil je izvrsten zadetek in zelo dober strel."

Black Hawks z novimi igralci, a brez uspeha

Trener ekipe Black Hawks Joel Quenneville se je po dolgi tekmi v noči na sredo odločil zamenjati nekaj ključnih igralcev, a se poteza ni izplačala. "Želeli smo imeti nekaj svežih nog. Po izčrpni tekmi smo želeli dati priložnost svežim igralcem," je po tekmi povedal Quenneville.

Sveža para nog Kris Versteeg in Joakim Nordstrom pa sta imela nekaj težav s hitrostjo tekme proti Anaheimu. "Nisem igral v zadnjem mesecu. Imel sem občutek, da stojim pri miru na hitri cesti," je potožil Kris Versteeg po tekmi. Nordstrom se je nekoliko boljše znašel: "Mislil sem, da bom imel več težav. V bistvu sem se počutil kar dobro."

Naslednja tekma med Anaheimom in Chicagom bo v noči na nedeljo v Chicagu.

Liga NHL, konferenčni finale zahodnega dela:

Anaheim Ducks : Chicago Blackhawks 2:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.