Šport > Nogomet
23 ogledov

Ancelotti: "Blatter je že storil škodo, naj prešteje do 10"

Marcelo Casemiro Bale Coentrao Rayo Vallecano Real Madrid Liga BBVA Španija prve
1/4
EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti se je pred ligaško tekmo z Rayem Vallecanom spet dotaknil nepremišljenega predsednika Fife Seppa Blatterja.

"Njegovo opravičilo? Škoda je že storjena. Preden govoriš je potrebno premisliti. Bolje je prešteti do deset. Jaz to počnem," je sporočilo Seppu Blatterju pred tekmo z Rayem Vallecanom poslal Carlo Ancelotti.

Predsednik Mednarodne nogometne zveze (Fifa) je z nepremišljenim oponašanjem Realovega zvezdnika Cristiana Ronalda začel pravi medijski vihar in se nemudoma tudi opravičil, a vseeno postal tarča številnih kritik s celega sveta.

Alonso od prve minute

Pred tekmo z Rayem je Ancelotti sicer napovedal, da bo začel z rotacijami igralcev, prav tako pa je potrdil, da bo Xabi Alonso prvič po večmesečni odsotnosti začel tekmo od prve minute.

"Xabi bo začel od prve minute. Ne vem, če bo igral 90 minut, ampak bo v prvi postavi. Xabi in (Asier) Illarramendi sta igralca podobnega stila. Na položaju (Samija) Khedire lahko kljub temu igrata (Luka) Modrić, (Ángel) Di María in Casemiro ..." je povedal italijanski strateg, ki ne bo mogel računati na poškodovanega branilca Raphaëla Varana, čigar poškodba pa naj ne bi bila hujše narave.

"Barça nima veliko pomanjkljivosti" 

Real bo proti mestnim sosedom igral po nori tekmi s Sevillo, ki ji je zabil kar sedem golov (7:3), vseeno pa si je Ancelotti po obračunu na Bernabéuu zaželel, da bi ekipa našla ravnovesje za vseh 90 minut.

"Bolj všeč bi mi bila tekma, na kateri bi Madrid igral dobro 90 minut v napadu in obrambi. Proti Sevilli nam je manjkalo nekaj zbranosti, da ne bi ponudili toliko priložnosti nasprotni ekipi," je svoje varovance opozoril Ancelotti. Pohvalil je tudi vodilno Barcelono:

"Barço vidim kot zelo močno, tako kot vedno, ima zelo jasno filozofijo. Vse ekipe imajo pomanjkljivosti, toda Barça je zmagala na praktično vseh tekmah. Pri njej ne vidim veliko pomanjkljivosti."

Niso žalostni zaradi Özila

Časa je bilo na petkovi novinarski konferenci tudi za še en oster "špik" proti nekdanjemu varovancu Mesutu Özilu. Novi član Arsenala je po odhodu iz Madrida redno na jedilniku predsednika Florentina Péreza, ki mu je dovolil oditi kljub posredovanju njegovih soigralcev.

"Menim, da igralci niso tako žalostni, ker Özila ni," je dejal Ancelotti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.