Šport > Nogomet
31 ogledov

Ancelotti: "Ne bi podprl odhoda Ramosa"

carlo ancelotti sergio ramos cristiano ronaldo
1/6
EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti se je na novinarski konferenci odzval na zgodbe o morebitnem odhodu branilca Sergia Ramosa. Italijan je potrdil tudi, da Cristiano Ronaldo znova ne bo igral.

"Cristiano Ronaldo se ne počuti udobno, ni se počutil dobro in zato smo se odločili, da ne bo igral," je Carlo Ancelotti dejal na petkovi novinarski konferenci v klubski bazi Valdebebas. Real Madrid bo torej po evropski tekmi z Galatasarayem tudi ligaški obračun z Real Valladolidom odigral brez prvega zvezdnika.

Portugalec je po poročanju dnevnika MARCA Ancelottiju dejal, da je pripravljen igrati, toda zadnji trening naj ne bi zadovoljil niti nogometaša niti trenerja. Je pa Ancelotti zavrnil, da si je izjemni Ronaldo znova načel stegensko mišico.

Cristianu še 15 dni za povratek

"Opravili smo pregled in mišica si je opomogla, ni poškodovan. Ampak ne počuti se dobro, zato bo počival in imel bo 15 dni, da bi bil spet vrhunsko pripravljen," je nadaljeval Ancelotti. Portugalec je namreč suspendiran za prvo tekmo pokala s Xàtivo, zato bo na zelenice znova stopil šele globoko v decembru, pojavljala pa so se tudi namigovanja, da bo suspenz in nedavno poškodbo Ronaldo izrabil za hiter skok v tople(jše) kraje.

"Imamo sveže igralce, denimo (Luko) Modrića in Xabija Alonsa, ki bosta igrala. Na položaju Cristiana bo igral (Ángel) Di María," je povedal Ancelotti. Tokrat naj bi se v prvo postavo vrnil Karim Benzema, po navdušujoči predstavi v Evropi pa bo svoje mesto verjetno ubranil tudi Isco, medtem ko je Gareth Bale v vsakem primeru nedotakljiv.

Nima težav z Ramosom, ne bi podprl odhoda

Velik "slon v sobi" je bila tudi prihodnost kapetana Sergia Ramosa, o kateri so se na dan novinarske konference razpisali španski mediji, ki so citirali poročanje radia Cadena COPE. Ramosa naj bi bil predsednik kluba Florentino Pérez pripravljen prodati tudi največjim rivalom Barceloni.

"Nimam težav s Sergiem Ramosom in Sergio Ramos nima težav z menoj. (Po odhajanju z igrišča proti Galatasarayu, op. a.) Šlo je le za taktični pogovor, glede postavljanja. Storil je le eno napako na tekmi, to je normalno. Ramos je zelo pomemben igralec za to ekipo. Vidim ga v dobri luči in tudi igral bo dobro," se je kočljive teme dotaknil Ancelotti, obenem pa "špiknil" tudi drugega branilca Pepeja.

"Ne bi podprl odhoda Sergia Ramosa, ker je eden najboljših na svetu in ga potrebujemo. Vsi vedo kako pomemben je Sergio Ramos za ekipo s tehničnega vidika, zaradi osebnosti in zgodovine v tem klubu. Ne poznam njunega odnosa. Odnos predsednika z vsemi igralci pa je zelo dober. Zadovoljen sem tudi s Pepejem, čeprav je na tekmi storil enako napako kot Ramos, a vsake toliko se dogajajo takšne reči ..."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.