Šport > Nogomet
33 ogledov

Ancelotti odločil: Ikerju dve tekmi pred finalom

Casillas Real Madrid Bayern Liga prvakov polfinale
1/4
EPA
Trener madridskega Reala Carlo Ancelotti je končal dvome in na novinarski konferenci pred nedeljsko tekmo z Valencio razkril, da bo Ikerju Casillasu pred lizbonskim finalom Lige prvakov namenil tudi dva ligaška obračuna. Simeone: "Ničesar še nismo osvojili!"

Sezono kot trener madridskega Reala je Carlo Ancelotti začel s pravo "bombo". Nihče namreč ni pričakoval, da bo umirjeni Italijan po koncu incidentne vladavine Joséja Mourinha nadaljeval s kontroverzno potezo Portugalca in na klopi za ligaške obračune ohranil kapetana Ikerja Casillasa.

Kmalu je postalo jasno, da bo Ancelotti delil nastope Diega Lópeza in njegovega slovitejšega kolega med La Ligo in pokalnimi tekmovanji, kjer je Casillas blestel, a je Ancelotti ostajal neomajen. Po uvrstitvi v finale Lige prvakov se bo očitno le omehčal, seveda le zato, ker Casillas brez ene same tekme do 24. maja ne bi bil niti približno pripravljen za obračun z Atléticom v Lizboni.

Vratarja se strinjata

"Govoril sem z vratarjema. Strinjata se. To odločitev sem sprejel, ker se mi v tem mesecu ne zdi pravično Casillasa puščati izven prve postave," je medijem na sobotni novinarski konferenci pred ligaško tekmo z Valencio povedal Ancelotti. López naj bi branil proti Valencii in Celti, Casillas pa bo dobil zadnja obračuna sezone proti Valladolidu in Espanyolu, je dodal.

"Atlético je igral dobro proti Chelseaju, tako je odigral na vsaki pomembni tekmi. Imajo veliko željo in veliko kakovosti. Ne mislimo na to, da bo Atlético zmagoval (v prvenstvu, op. a.). Mi razmišljamo o nas samih," je o nasprotnikih v lizbonskem finalu še povedal italijanski strateg.

Pritožba na karton Alonsa

Real v boju za špansko lovoriko, drugo v treh letih, potrebuje zdrs mestnih sosedov, ki imajo boljše medsebojne rezultate, zato je zaostanek šestih točk (s tekmo manj) v bistvu točko večji in težko nadomestljiv. Proti rdeče-belim bo moral Ancelotti v finalu na stadionu Benfice najverjetneje nadomestiti tudi odsotnost ključnega moža sredine igrišča, Xabija Alonsa, ki je na zadnji tekmi v Münchnu dobil nesrečen rumeni karton.

"Najbolj naravno bi bilo v prvo postavo dati (Asierja) Illarramendija namesto Xabija, če se ne bo spremenilo nič drugega, bo kandidat on. Pritožili se bomo na karton Alonsa," je bojevito napovedal Ancelotti in dodal, da je zaradi udarca v mečno mišico za nedeljsko tekmo proti polfinalistom Evropske lige na Bernabéuu odpadel Luka Modrić.

Bo Levante premamila nagrada?

"Na klop se vrača Sami Khedira. Naslednji teden bomo priredili prijateljsko tekmo v Valdebebasu, da bi mu pomagali do ritma," je upanje po povratku večino sezone poškodovanega Samija Khedire še izrazil Ancelotti. Vezist nemške reprezentance se je po skoraj pol leta vrnil na seznam igralcev za tekmo madridskega Reala in bo očitno nared tudi za odhod na mundial.

Simeone Chelsea Atletico Madrid Liga prvakov | Avtor: Reuters Reuters
Kot je že navada v Španiji, na dnevni red stopajo tudi denarne nagrade ekipam, ki bi lahko v boju za naslov pomagale zasledovalcem vodilnega Atlética. Zloglasni "maletas", kovčki, bodo potovali iz Madrida, morda tudi iz Barcelone. Tokrat bi se lahko zajetnega bonusa veselili nogometaši Levanteja, ki igrajo le še za ponos.

Simeone: Ničesar še nismo osvojili

"To bo težka tekma proti ekipi, ki zelo dobro dela v obrambi. Zelo smo se mučili na prvi medsebojni tekmi in predstavljamo si še eno takšno tekmo. So zelo intenzivni in ekipa bo vedno zelo tekmovalna, kot je vedno ekipa Levanteja," je tekmo v Valencii napovedal trener Atlética Diego Simeone.

"Pomembno in logično je, da se po celi sezoni, v kateri smo sledili eni poti, tudi zdaj to ohrani. Ničesar še nismo osvojili. Da, imamo veliko priložnost za igranje velikega finala, toda resničnost me vrača v to, kar nam je bilo vedno najpomembneje, v prvenstvo. To gre iz dneva v dan in to tekmo bomo vzeli tako, kot tako pomembni tekmi pritiče. Proti ekipi, ki doma prejema malo golov, proti trenerju, do katerega gojim veliko spoštovanja, in ki je vedno pustil svoj pečat, kjerkoli je deloval. Nagrada Levanteju? Odvisni smo od nas samih. Imam mnenja le o tistem, kar lahko vidim, gre za 'komplicirano' ekipo. Ničesar več nimam za povedati. Bi bil polom, če ne bi bili prvaki? Tega ne bom analiziral. Fantastično bo, če bo na stadionu res osem tisoč naših navijačev. Vse, ki nas podpirajo, pozivam, da pridejo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.