Šport > Nogomet
30 ogledov

Ancelotti se je poslovil v slogu

carlo ancelotti EPA
Italijanski strateg se je od madridskega Reala poslovil na dostojanstven način.

Italijanski strateg se je od madridskega Reala poslovil na dostojanstven način

Potem, ko je predsednik Reala Florentino Pérez na kratki novinarski konferenci sporočil, da Carlo Ancelotti ne bo več trener "belega baleta", se je Italijan prek družbenega omrežja zahvalil za priložnost.
"Rad bi ohranil v spominu ti dve fantastični leti pri Real Madridu. Hvala klubu, navijačem in mojim igralcem," je na svojem Twitter profilu (@MrAncelotti) zapisal nekdanji strateg Parme, Juventusa, Milana, Chelseaja in Paris Saint-Germaina, dodal pa je še navijaški vzklik "kraljevega kluba" (Hala Madrid y Nada Más, op.a.).

Ancelotti je imel pogodbo z Madridom sklenjeno še za naslednjo sezono, a ker v letošnji ni osvojil pomembne lovorike, je plačal s svojo službo. V dveh letih je Italijan osvojil Ligo prvakov, španski kraljevi pokal, evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo. V letošnji sezoni so njegovo usodo močno krojile poškodbe nekaterih nosilcev igre.

Pérez je na novinarski konferenci dejal, da bo ime novega trenerja znano v prihodnjem tednu. To bo najbrž Rafael Benítez, zaenkrat še trener Napolija, sicer pa "otrok" madridskega kluba. Ancelotti je po zadnji tekmi proti Getafeju (7:3) pojasnil, da ga čaka leto dni premora zaradi operacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.