Šport > Nogomet
86 ogledov

Ancelotti zavrnil Milan

carlo ancelotti EPA
Italijanski strateg Carlo Ancelotti je na družbenem omrežju oznanil, da ne bo prevzel milanskega kluba.

Carlo Ancelotti je po koncu pretekle sezone izgubil službo pri madridskem Realu, potem ko je v dveh letih z "Los Blancos" osvojil španski kraljevi pokal, Ligo prvakov, evropski superpokal in svetovno klubsko prvenstvo. 

V preteklih dneh so Ancelottija pogosto povezovali z vrnitvijo v AC Milan, kjer je požel številne uspehe med letoma 2001 in 2009, dvakrat je z Rossoneri sedel tudi na evropski prestol. Šef kluba Silvio Berlusconi je celo dejal, da bo Ancelotti prišel na San Siro, če ga bo Madrid odpustil. 

V torek je Ancelotti sam odpravil dvome glede prihodnosti. Sporočil je namreč, in s tem ponovil svoje besede izpred dobrega tedna dni, da si bo vzel leto dni odmora zaradi zdravstvenih težav. Sprva je, po pogovorih z Adrianom Gallianijem v Madridu, celo dejal, da so možnosti za sodelovanje polovične, sedaj pa je na Twitterju potrdil, da ga ne bo v Lombardijo. 

"Hvala AC Milanu za njihov močen interes (za moje usluge, op. a.). Težko je bilo reči ne klubu, ki ga imam tako rad, a potrebujem počitek. Želim jim vse najboljše," je na Twitterju zapisal Ancelotti. Tudi Milan je že potrdil novico. "Carlo Ancelotti je Milanu sporočil, da ne bo mogel postati trener prve ekipe našega kluba v naslednji sezoni," so zapisali na uradni spletni strani kluba. 

Kljub Ancelottijevi zavrnitvi se bo Milan razšel s Filippom Inzaghijem. Sedaj naj bi bil prvi favorit za njegovega naslednika nekdanji italijanski selektor Roberto Donadoni. Kot kandidati se omenjajo tudi Siniša Mihajlović, Unai Emery, Vincenzo Montella in Antonio Conte. Ancelottijev pomočnik pri Realu Paul Clement si je medtem že našel novo službo pri Derby Countyju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.