Šport > Nogomet
24 ogledov

Ancelottiju za nič dela štiri milijone

carlo ancelotti EPA
Nekdanji trener madridskega Reala bo med enoletnimi počitnicami zaslužil štiri milijone evrov, kolikor znaša polovica njegove letne plače.

Carlo Ancelotti je po dveh sezonah zapustil Real Madrid, potem ko je letos ostal brez prestižne lovorike tako na domačih kot evropskih nogometnih zelenicah. Italijanski strateg je leta 2013 v Madridu nasledil Joséja Mourinha in takrat s klubom podpisal triletno pogodbo.

Predsednik Reala Florentio Pérez je pred dvema dnevoma uradno potrdil, da so Ancelottija predčasno razrešili dolžnosti trenerja madridskega velikana. Galaktike naj bi zdaj prevzel otrok Madrida Rafael Benítez, toda Ancelotti ostaja na plačilni listi.

Italijan bo v prihajajoči sezoni, ki jo bo izkoristil za operacijski poseg in nekaj počitka, zaslužil štiri milijone evrov, kolikor znaša polovica njegove letne plače.

Ancelotti je upal, da mu bo Real izplačal polnih osem milijonov za preostalo leto na njegovi pogodbi, vendar je kraljevi klub v dogovor vključil klavzulo, ki mu omogoča polovično izplačilo predvidenega zneska.

Italijanski strateg lahko zdaj prevzame katerikoli klub, vendar sta tako trener kot njegov agent Ernesto Bonzetti že potrdila, da si bo privoščil nekoliko daljše počitnice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.