Šport
18 ogledov

Anđelković podaljšal s Palermom

Siniša Anđelković EPA
Italijanski prvoligaš Palermo je potrdil podaljšanje pogodbe s Sinišo Anđelkovićem, ki je spregovoril tudi o starem prijatelju Josipu Iličiću

Palermo je nekdanjega člana Maribora Sinišo Anđelkovića skupaj s soigralcema Enzom Maresco in Francom Vázquezom danes nagradil z novo pogodbo. Tako mirno na severozahodu Sicilije ni bilo že dolgo - ekipa navdušuje v Serie A, Anđelković pa je standardni član rožnato-črnih.

Celo kontroverzni predsednik Maurizio Zamparini se je vsaj zaenkrat naveličal menjavanja trenerjev kot po tekočem traku, in to zaenkrat daje rezultate. Palermo je na osmem mestu v Serie A, še vedno v boju za povratek v evropska tekmovanja, zadnji predstavnik nekdaj številčne slovenske kolonije in občasni reprezentant Anđelković pa je na današnji novinarski konferenci poziral z novim dresom, na katerem je bila natisnjena številka 2017.

Do leta 2017 je namreč Gorenjec podaljšal pogodbo in pred mediji po zahvali klubu še dodal, da ga je dveletna posoja v nižjih ligah pri Ascoliju in Modeni naredila močnejšega, potem ko je že lani Palermu pomagal nazaj v Serie A. Pogodba bi se mu sicer iztekla poleti.

"Želel bi se zahvaliti klubu, zadovoljen sem s podaljšanjem, zdaj moram dobro delati," je povedal Anđelković. "Ko sem bil dve leti na posoji, sem se precej izboljšal: ta izkušnja mi je služila, da sem dozorel," je pristavil.

"Vsak dan moram biti dober in ne smem delati napak - ne smem misliti na tekme, ko me ni zraven. Upam, da bo kmalu prišel tudi kakšen moj zadetek. Toda moram ostati miren, ne smem si privoščiti, da me kaj zamoti." 

V zadnjem času se je omenjala tudi možnost povratka nekdanjega soigralca Josipa Iličića, ki je ostal precej dobro zapisan pri privržencih Palerma, toda Anđelković ne verjame, da bi lahko s starim znancem iz Fiorentine kaj kmalu združil moči. "Ne verjamem, da se bo vrnil, zdaj se mi zdi težko, da bo zamenjal klub, toda ta ekipa v vsakem primeru verjetno ne bi bila Palermo," je povedal kmalu 29-letni Kranjčan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.