Šport > Nogomet
62 ogledov

"Maribora ne maram in me ne zanima"

(Domžale - Olimpija) prva liga andraž šporar Anže Petkovšek
Nekdanji napadalec Olimpije je dvignil veliko prahu s skandiranjem pred tekmo z Mariborom. Zatrjuje, da petja ne obžaluje.

Pred desetimi dnevi se je v Stožicah odvil večni derbi, na katerem je Maribor z golom v zadnji minuti odnesel zmago (1:2) in se po točkah izenačil z Olimpijo. Kot veste so Štajerci nato doma izgubili proti velenjskemu Rudarju, Ljubljančani pa so pretekli konec tedna proti istemu nasprotniku (prav tako v zadnji minuti) potrdili naslov prvaka.

Na derbiju je veliko pozornosti vzbudil Andraž Šporar. Nekdanji napadalec Olimpije je pred srečanjem z vijoličastimi z navijaškim šalom stopil na zelenico in v mikrofon zapel znani verz ljubljanskih navijačev: "Dvignimo roke gor ...". Sprva je ostalo pri tem, nato pa je Šporar dodal še drugi del verza: "Umrl je Maribor!"

Igralec Basla, ki je Olimpijo zapustil pozimi, je pri navijačih Maribora vzbudil veliko jeze. Številni mu napovedujejo vroč sprejem, ko bo v štajerski prestolnici zaigral za slovensko reprezentanco. 

"Zadeva je bila spontana"

Šporar je v pogovoru za Nogomanio podoživel razplet prvenstva. "Na derbiju sem bil po prvem polčasu prepričan, da bo na koncu vsaj 3:0 (bilo je 1:0 za Olimpijo, op. a.). Potem pa, evo, spet ta Maribor, ki se rešuje v 93. minuti. Rekel sem si: 'Pa ne spet!' Ampak potem pa je Maribor kiksnil proti Rudarju in takrat sem vedel, da je vsega konec."

Ljubljanskemu napadalcu ni žal za petje, ki je razburilo mnoge "preko Trojan", kot se je sam izrazil. S sprejemom v Mariboru se ne obremenjuje.

"Meni se zdi ta pripadnost logična. Preko Trojan verjamem, da niso bili zadovoljni, v Ljubljani pač, jaz pa sem Ljubljančan. Zadeva je bila spontana. Slišal sem, da bo v primeru igranja za reprezentanco v Mariboru, ne vem, kaj. Maribora ne maram in me ne zanima. Če bom igral za reprezentanco, bom zato, ker si bom to zaslužil," je za Nogomanio dejal Šporar.

Komentarjev 13
  • Avatar Džoser
    Džoser 06:54 18.maj 2016.

    za Žabarja nebi bilo to nič nevsakdanjega.Za športnika,ki nekaj da na šport in prave navijače in ne huligane se pa vidi,da je zrel za na Poljanski nasip in ne za v reprezentanco.

  • rastafarii28 00:00 18.maj 2016.

    če smo že pri tem....za nekega nogometaša se to ne spodobi sploh ne če igra za slovensko reprezentanco...glede tavaresa..on ni slovenec...to je drugo..ne more slovenec ne glede kje je rojen...želet drugemu slovencuu smrt...koda že ni dovolj sovraštva pri nas... <br ...prikaži več />PA KO ŽALITE VIOLE KAKŠNOO DELAJO ZAJ PA SE PRAŠAJTE VSI KI ŽALITE GOVORITE BEDARIJE!!!!!!!!!!!!!! BI KDO GOBEC ODPRL ČE BI NA PRIMER RAZBILI POLITIKE........ZAKURLI PARLAMENT?????? BI TUT VSI BLI PROTI PA PRAVLI KAKI HULIGANI SO PA NE VEM KAJ ŠE........NEE VSI BI SE DRLIIIIIII TOOOOOOO VSAKA VAM ČAST..TAK DA SE ZAMISLITE FOLK DVOLIČEN...............ŽAL.............PEACE.

  • Presvetli 16:40 17.maj 2016.

    Sem Mariborčan in ne vidim tukaj nič spornega! Evforija pač s strani njega in navijačev Olimpije. Naslednjič bo pač obratno! Verjetno se v trenutku evforije niti ni zavedel kaj govori. Še hujše stvari so se dogajale pa je šlo mimo.Če ...prikaži več novinarji ne bi tega ponavljali in delali zdrah se tega nihče več sploh ne bi spomnil. Danes so na vrsti navijači Olimpije in Šporar jutri pa bodo verjetno Viole in nekdo od mariborskih igralcev. Samo ,da se glupi cajtng prodaja! Čestitam še enkrat Olimpiji za zasluženo prvo mesto!