Slovenija
25 ogledov

Andrej Baričič bo vodil UKCL

Andrej Baričič in Zoran Janković mediaspeed
Novi v. d. generalni direktor kliničnega centra bo ekonomist Andrej Baričič, ki ga je svet UKC potrdil soglasno.

Novi v. d. generalni direktor Andrej Baričič je ekonomist in profesor na Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici in nekdanji direktor Gea Collegea.  V času vlade Boruta Pahorja je bil član sveta UKC Ljubljana, leta 2011 pa naj bi neuspešno kandidiral tudi za generalnega direktorja Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Dosedanjemu vršilcu dolžnosti generalnega direktorja Simonu Vrhuncu se mandat v.d. generalnega direktorja izteče 10. avgusta. Svet zavoda je obvestil, da svojega dela kot vršilec dolžnosti ni več pripravljen opravljati, prav tako za funkcijo generalnega direktorja po šestih letih na čelu največje bolnišince ne bo več kandidiral. Vrhunec zadnji dve leti za poln mandat nima politične podpore. 

Dopolnjeni pogoji za direktorja

Vlada je tako prejšnji teden zaostrila pogoje za generalnega direktorja UKC. "Ob zadnjem razpisu za imenovanje generalnega direktorja se je ponovno izkazalo, da se pogoji glede izpolnjevanja dodatne izobrazbe na področju upravljanja in najmanj petih let delovnih izkušenj z vodenjem in upravljanjem lahko razumejo na več načinov in tako ustvarjajo dvome," so sporočili z vlade. 

Spremenjeni odlok tako določa, da mora kandidat za generalnega direktorja UKC imeti izobrazbo druge študijske stopnje, oziroma raven izobrazbe, pridobljene po študijskih programih, ki v skladu z zakonom ustreza tej izobrazbi. Imeti mora najmanj pet let delovnih izkušenj na primerljivih delovnih mestih s področja organizacije, vodenja in upravljanja, predložiti pa mora program dela in razvoja UKC. Poleg tega je imenovan lahko samo kandidat, ki ni bil pravnomočno obsojen zaradi naklepnega kaznivega dejanja, ki se preganja po uradni dolžnosti, na nepogojno kazen zapora v trajanju več kot šest mesecev in ima srednjo stopnjo znanja enega svetovnega jezika.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.