Slovenija
7 ogledov

Fištravec si je vzel teden dni časa

Lokalne volitve v Mariboru Nino Verdnik
Mariborski župan je sodelavce poslal na lov za dodatnimi viri prihodkov. Sestal se bo tudi z državo.

Mariborski župan Andrej Fištravec je pojasnil, zakaj je z dnevnega reda decembrske seje mestnega sveta umaknil obravnavo izhodišč za pripravo proračuna za prihodnji dve leti. Ocenil je, da se dokument v javnosti obravnava kot predlog proračuna in ne kot izhodišča, ki niso namenjena seciranju posameznih postavk, ampak analizi stanja in možnosti na področju javnih financ. Poudaril je, da občini ostane zelo malo denarja, potem ko izpolni zakonske obveznosti. 

"Upravi sem naložil, da pripravi nova izhodišča za proračun, v katerih se bo poiskal način da ohranimo vse vitalne, predvsem socialne programe. Ta teden smo si zato rezervirali čas za pogovore z vsemi uporabniki občinskega proračuna, zato da identificiramo vse možne notranje rezerve. V MO Maribor imamo 46 javnih zavodov, agencij in skladov. Vse vsebine, ki jih izvajajo seveda potrebujemo, vprašanje pa je, ali gre za dovolj učinkovito organizacijo," je poudaril Fištravec.

Sodelavcem je naložil, da poiščejo dodatne vire prihodkov. Sestali se bodo tudi s predstavniki države, kjer bodo predstavili razkorak med obveznostmi, ki jih občinam nalaga zakon in sredstvi, ki jih za to namenja država. "Ne glede na to, da se pripravljajo nova izhodišča za proračun, pa varčevalni ukrepi znotraj same občinske uprave veljajo," je dodal Fištravec. Napovedal je, da bi ob nadaljevanju proračunske politike prejšnjih mandatov v letu 2016 ali 2017 lahko prišlo do proračunskega zloma.

Komentarjev 4
  • benč 19:18 16.december 2014.

    Ko je slišal, da se mu obetajo protesti, se je fsral!

  • jezero 17:26 16.december 2014.

    Maribor bodo dali na slabo banko ali pa ga bodo prodali kakemu Kitajcu ali Rusu. Pokradli so itak že vse- od Pohorja do Tama in...

  • valerijakregar 15:05 16.december 2014.

    ke ste dubl tega kekca ?