Magazin
145 ogledov

Andrej iz Kmetije: "Ženi sem kradel denar"

andrej Planet TV
Nazadnje izpadli kandidat šova Kmetija: Nov začetek, 64-letni Andrej Poljanšek, iskreno o svojih težavah z alkoholom.

Izjavili ste, da ste v šov prijavili, da poveste svoje mnenje o istospolno usmerjenih. Zakaj se vam zdi pomembno, da Slovenija sliši vaše mnenje o homoseksualcih?
Nič nimam proti istospolno usmerjenim. Moti pa me, da se izpostavljajo na paradi ponosa in protestih ter se s tem bahajo. Ljudem se ni treba kazati, poleg tega obremenjujejo policiste, ki morajo na shodih pazite nanje in še na nas nestrpneže. Če se imata rada dva moška ali dve ženski, naj to skrivata za svojimi štirimi stenami, ne pa da se pred spomenikom sredi Ljubljane objemata in otipavata. Pri vojakih smo imeli geja, s katerim sem bi dober prijatelj. Poznam istospolno usmerjene ljudi, a se z njimi pogovarjam o drugih temah.

Vi v paradi in protestih vidite bahanje, nekateri pa boj za pravice istospolno usmerjenih.
Vsak naj ima pravice. Homoseksualnost obstaja že od nekdaj, to, da se bahajo, pa je sedaj v modi. Nisem homofob, me pa motijo parade.

Vi bi torej prepovedali njihovo pravico do shodov?

Ja, ker s tem mečemo denar skozi okno. Policisti naj usmerjajo promet.

Tine je vaše pismo v slovo, v katerem ste omenjali vajin pogovor o homoseksualcih, razumel kot provokacijo. Menite, da je Tine gej?

Tega ne morem trditi, saj se z njim o tem nisem pogovarjal. Deluje že tako, saj nosi prstan. Morda me je Tine narobe razumel. Sva pa se pogovarjala o homoseksualnosti. Njegovo mnenje je, da sem glede tega 'zaplankan' in da se bom moral sprijazniti s tem, da je ta del populacije pomemben

Kako bi se odzvali, če bi bil vaš otrok istospolno usmerjen?

Otroka sprejmeš takšnega, kot je. Poslal bi ga k nekomu, ki bi ga o tem podučil, ki bi ga razumel. Svetoval bi mu, naj svojih nagnjenj v javnosti ne kaže.

Pred 13 leti ste premagali odvisnost od alkohola. Kako so se vaše težave začele?
Že v mladosti sem začel piti. Bil sem pri gasilcih in drugih organizacijah, kjer se je nazdravljajo. Po malo, po malo … Potem pa se je v nesreči z zmajem ubil še moj najboljši prijatelj. Takrat sem bil še bolj na dnu. Teden dni pred 50. rojstnim dnem me je uščipnilo tudi v hrbtu, zaradi česar sem bil devetnajst mesecev na bolniški. Takrat sem začel še bolj piti, ker me je tako bolelo. Ko mi je zmanjkalo denarja, sem si rekel, da moram pitje zmanjšati. Sam sem prenehal, sem pa vmes nazdravil dvakrat – ko se je vnuk rodil in ko je Tina Maze zmagala v Sočiju.

Sicer pa ne pijete?
Ne, tudi v Kmetiji nisem poskusil žganja, ki smo ga kuhali. Doma delava z ženo svoj orehovec in tudi jegermajstra pa nič ne pijem. To s sabo nosim na tekme, ki jih obiskujemo navijači. Tudi s kajenjem sem prenehal. Pomagala mi je hipnoza.

Kako hude so bile vaše težave z alkoholom?
Čisto normalno je bilo, da sem na dan spil deset do petnajst piv in petnajst šilc žgane pijače. Žena je zelo trpela, katera ne bi …Kradel sem njen denar. Če bi sedaj toliko pil in kadil, bi s to pokojnino morda zdržal pet dni.

Že pred vselitvijo v šov ste povedali, da vas skrbijo 'mlade smrklje'. In res se z mlajšimi niste dobro razumeli. Kje vidite razlog?
Pretekla leta sem spremljal šov in opazil, da so provokatorke. Lene, samo tobak in alkohol jim je šel po glavi. Doma sem izvedel, da so tudi letos Perkmandeljca prosile za vino, medtem ko smo ga ostali prosili za orodje. Nominirali so me zato, ker sem se držal bolj v ozadju.

Bili ste jezni, da vas je Adriana postavila za drugega dvobojevalca. Zakaj?
Ujezila me je, ko je rekla, da smo „šnops partija“. Jaz, Vid in Božo se nismo zmenili, da jo nominiramo. To je trdil tudi Božo, a ni res. Ko me je vprašal, koga bom nominiral, mu nisem hotel povedati, saj sem bil prepričan, da ni pomembno, ker bomo zmagali, saj nasprotna skupina o kopi ni imela pojma, bili so pet ur v zaostanku … Pri nalogi pa nisem hotel sodelovati, ker bi krivdo, če naloga ne bi bila narejena, zagotovo zvalili name. Božu pa sem pomagal pri živali, pri kopi pa nisem bil, dokler mentorja nista ocenila naloge. Sicer bi morali zmagati. Naše zelje je bilo narejeno po pravilih. Tinetova skupina ga je premaknila v sobo, mi pa smo ga hranili tam, kjer nam je bilo rečeno. Enkrat te mentorja pohvalita, da se znajdeš, drugič pa kaznujeta, da nisi poslušal pravil …

Z Adriano sta v areni iz soda z usti pobirala jabolka. Najprej ste vodili, kje se je nato zalomilo?
Kaj vem … Nekateri so mislili, da sem se predal. Ni res. Prve tri sem brez težav zgrabil. Sam sebi sem se čudil, nato pa sem kljun neuspešno pomakal v vodo ... Jabolko bi moral potisniti ob sod, a tega nisem vedel.

Koliko kilogramov ste shujšali?
Štirinajst. Pošalil sem se, da bom napisal knjigo Kako v 42 dneh izgubiti 14 kilogramov. Imela bo le eno stran, odgovor pa se glasi: Prijavi se v Kmetijo 2017.

Na kaj ste najbolj ponosni?
Da sem spoznal Jasno Kuljaj. Komaj sem čakal, da je prišla na obiske. Gledal sem jo kot kakšen norček. Zame je kot svetnica. Lepo sva se pogovarjala. K meni v hiško za snemanje je morala priti kar 4-krat. 

Je ženo kaj skrbelo, ko je izvedela, da bo Jasna vodila?
Ne, ni ljubosumna. Takšno trpežno ženo, kot jo imam jaz, imajo le redki. Že 37 let me prenaša. Moja soproga premisli, preden kaj pove, svetuje pametne stvari ...Mlade pa izustijo vse, kar jim pade na pamet.

Tekmovalce ste menda nekaj dni po izpadu obiskali. Pravijo, da ste se našemili.
Obiskal sem jih na dan, ko je bil dvoboj. Prinesel sem jim štrudelj in orehovec, a jim tega nisem smel izročiti. Alkohol sem dal Jasni, štrudelj pa članu ekipe, ki me je med šovom odpeljal v bolnišnico. V areni nisem smel biti, zato sem šel v bližnjo gostilno. Ko me je videla direktorica, me je opomnila na pogodbo in me pozvala, naj prizorišče takoj zapustim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.