Magazin > VIP
39 ogledov

"Andy Kaufman je živ"

Ameriški igralec in komik Andy Kaufman naj bi zrežiral svojo smrt.

Andy Kaufman | Avtor: Youtube Youtube
Komik Andy Kaufman, ki je najbolj znan po vlogi Latke Gravasa v humoristični seriji Taxi, je umrl 16. maja 1984, star 35 let. Ugibanja o njegovi dejanski smrti so se pojavljala vse od leta 1984, tokrat pa sta za nov dvom poskrbela njegov brat in hčerka na podelitvi nagrad Andy Kaufman Awards v New Yorku.

Michael Kaufman je povedal, da je Andy postal družinski človek in zadnjih 29 let živi daleč od oči javnosti. Brat se je razgovoril tudi o tem, da je po naključju našel bratove načrte, v katerih je razkril, da se bo znova pojavil za božič leta 1999 v svoji najljubši restavraciji. To se ni zgodilo, vendar je brat Michael, ki ga je čakal v restavraciji, prejel pismo, v katerem je zapisano, da se ne namerava pojaviti, dokler bo njun oče živ.

Do Michaela pa je prišla 24-letnica, ki je trdila, da je Andyjeva hčerka. Pojavila se je tudi na podelitvi omenjenih nagrad in povedala enako zgodbo. Mnogi v občinstvu so ostali brez besed. Medtem ko nekateri verjamejo, da gre za šalo njegovih bližnjih prijateljev in družinskih članov, drugi verjamejo, da je Kaufman enostavno želel pobegniti od vsega ter da je bil dovolj nor, da je to vse storil.

Nekaj mesecev pred smrtjo je Kaufman izvedel, da ima redko obliko raka na pljučih, ki se je hitro razširil na možgane. Umrl je v bolnišnici v West Hollywoodu zaradi odpovedi ledvic.

Komentarjev 1
  • mph 10:45 15.november 2013.

    Tudi, če je živ, se mi zdi malce huda ga imenovati za komika.