Šport > Nogomet
51 ogledov

Anelka kriv za odhod glavnega sponzorja

nicolas anelka west bromwich albion Reuters
Internetni portal Zoopla, glavni sponzor West Bromwich Albiona, je uresničil svojo grožnjo in prekinil sodelovanje z angleškim prvoligašem.

Eden od sponzorjev angleškega nogometnega prvoligaša West Bromwich Albiona, internetni portal Zoopla, je prekinil pogodbo z moštvom, ker je francoski napadalec Nicolas Anelka na prvenstveni tekmi proti West Hamu uporabil pozdrav quenelle, ki v Franciji velja za prikrit nacistični pozdrav.

Solastnik portal Zoopla je judovski poslovnež Alex Chesterman, ki po pozdravu Anelkaja ob zadetku ni bil posebej zadovoljen. Po poročanju medijev bo WBA ostal brez približno treh milijonov ameriških dolarjev, kar je največja sponzorska pogodba v zgodovini kluba.

Pozdrav z eno navzdol iztegnjeno roko in drugo, ki je prekrižana prek prsnega koša, je v Franciji razširil komik Dieudonne. Prav nanj naj bi spomnil Anelkajev pozdrav, kot je pojasnil nogometaš, vendar je v domovini naletel na ostre kritike.

Grozi mu pet tekem kazni

V začetku januarja je Angleška nogometna zveza (FA) sporočila, da kazni za nekdanjega francoskega reprezentanta še ne bo sporočila, na odločitev pa je pozval športni in tehnični direktor West Broma Richard Garlick. "Vsem bi preiskava veliko pomenila. Želimo si, da bi zveza čim prej sporočila odločitev." Če ga bo FA spoznala za krivega, Anelka ne bo smel igrati vsaj na petih tekmah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.