Svet
14 ogledov

"Angela Merkel je kot kameleon"

Hans-Olaf Henkel Bernd Lucke AfD Reuters
Nemški evroskeptiki AfD so kampanjo za evropske volitve začeli z napadom na Angelo Merkel.

Nemška evroskeptična stranka AfD je danes začela kampanjo pred evropskimi volitvami, ki bodo konec maja. Vodja stranke Bernd Lucke, ki bo na čelu strankine volilne liste, je napadel nemško kanclerko Angelo Merkel in jo označil za kameleona.

"Težko je reči, kateri stranki pripada. Kot kameleon se prilagodi partnerjem," je o kanclerki dejal Lucke, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

EU ima preveč besede v Nemčiji

Poleg Luckeja bo na strankini volilni listi še nekdanji šef Združenja nemške industrije Hans-Olaf Henkel, ki se je pred kratkim pridružil stranki.

Lucke je na kongresu dejal, da se njihova stranka ne zavzema za odhod Nemčije iz EU, vendar pa "Nemčije ne bi smeli zreducirati na EU in unija ne bi smela odločati o vsem v Nemčiji".

AfD je na septembrskih parlamentarnih volitvah v Nemčiji le za las zgrešila petodstotni prag za vstop v bundestag. Če bo na evropskih volitvah 25. maja dosegla podoben rezultat, bo imela poslance v Evropskem parlamentu, saj bo veljal triodstotni volilni prag.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.