Magazin > VIP
21 ogledov

Angelina ob teh zgodbah ostala brez besed

angelina jolie
1/4
Profimedias
Angelina Jolie je v Hollywoodu dosegla že vse, kar je bilo možno doseči. A bolj kot uspeh v meki filma ji je pri srcu njeno humanitarno delo. O tem se je pred kratkim razpisala v članku za The New York Time.

Joliejeva je poudarila, da je Irak od leta 2007 obiskala že petkrat, a da takšnega trpljenja, kot mu je bila priča nazadnje, tam še ni videla.

Med obiskom v kampih, kjer prebivajo sirski in iraški begunci, je ostala brez besed. "Kampe obiskujem že več let in vsakokrat sedim v šotoru in poslušam njihove zgodbe. Trudim se, da bi jim bila v oporo, jim pokazala svojo solidarnost in jim dala kakšen nasvet. Na tem potovanju pa sem ostala brez besed. /.../ Kaj lahko rečeš materi, ki ji po licu polzijo solze in ki pravi, da so njeno hčer ujeli pripadniki IS in da si želi, da bi bila tudi ona tam, četudi bi jo posiljevali in mučili? Kaj lahko rečeš 13-letnici, ki ti opisuje skladišče, v katerem je živela z drugimi in so jo posiljevali? Ko je njen brat za to izvedel, si je sodil sam. /.../ Nič te ne more pripraviti na te zgodbice o trpljenju in smrti in na lačne in travmatizirane otroke,” je svoj obisk v begunskih kampih opisala Angelina in poudarila, da ne gre le za življenja več milijonov ljudi, ampak tudi za prihodnost te regije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.