Šport > Nogomet
38 ogledov

Derbi v Londonu ni postregel z zadetki

(West Bromiwh Albion - Chelsea) Nemanja Matić
1/11
Reuters
Arsenal in Manchster United sta se razšla brez zadetkov, na vrhu ostaja Chelsea. Navijači v Manchestru so ostali brez sredine ligaške tekme med Cityjem in Sunderlandom, ki so jo odpihnili nemogoči vetrovni pogoji, tako kot tekmo v Liverpoolu.

Derbi dveh angleških nogometnih velikanov na stadionu Emirates v Londonu je bila priložnost za dve ekipi, da nekoliko popravita slab vtis. Arsenal se je hotel oddolžiti za visok poraz v Liverpoolu, Mancehster United pa išče pot iz krize. Londončani so imeli celo priložnost znova zavzeti vrh lestvice, a po remiju z 0:0 jim je v tej nalogi spodletelo. 

Razburljiv začetek, mirno nadaljevanje

Arsenal - Manchester United | Avtor: Reuters Reuters
Že po minuti igre bi se lahko domačini znašli v težavah. Mikel Arteta je naivno izgubil žogo in omogočil Robinu Van Persieju, da je krenil proti vratom Wojchiecha Szczesnyja. Nekdanji topničar se je tokrat usmilil bivših soigralcev in s preslabotnim strelom omogočil obrambo Poljaku. Nekaj trenutkov kasneje je v kazenskem prostoru nasprotnika slalomiral domači igralec Jack Wilshere, slavje pa mu je s podstavljeno nogo ob strelu preprečil Chris Smalling. 

Prve minute so tako dale (lažen) občutek, da bo ta tekma živahna, kot se za tovrsten derbi spodobi. Nadaljevanje je bilo z izjemo obrambe gostujočega vratarja Davida De Gee vendarle bolj mirno. Vsaj do 18. minute, ko je Van Persie znova ukanil domačo obrambo, a žogo iz težkega položaja poslal mimo vrat. Nekoliko kasneje je bil nenatančen je bil tudi prvi strelec Arsenala Olivier Giroud, ki je slabo streljal z razdalje. 

Valencia rešuje na golovi črti

Pred koncem prvega polčasa so za razburjenje med navijači poskrbeli topničarji, ki so lepo kombinirali okoli kazenskega prostora Uniteda. Akcija se je po blokiranemu strelu z razdalje končala brez zadetka, kakor tudi prvi polčas po dveh minutah dodatka sodnika Marka Clattenburga

Ekipi sta v drugem polčasu nadaljevali z igro, ki smo jo lahko spremljali skozi večino prvega polčasa. Ne eni ne drugi niso našli rešitve za obrambo nasprotnika, oba vratarja pa sta žogo videla samo za vzorec. Izjemno blizu zadetku pa so bili domači po kotu v 62. minuti. Strel z glavo Laurenta Koscielnyja je švignil mimo Španca na vratih Uniteda, z golove črte pa je žogo izbil Valencia

Izkazala sta se tudi vratarja

Za negodovanje domačih navijačev je le trenutek kasneje poskrbel še sodnik, ki ni dosodil enajstmetrovke po prekršku nad napadalcem Giroudom. Je pa vse bolj dišalo po vodstvu Arsenala, ki je resneje zapretil. No, vendarle je ostalo le pri vonju. Gostje so se povlekli nekoliko bolj v obrambo, zaprli prostor, svoje pa je dodal tudi zapravljivi Francoz Giroud, ki je iz bližine meril mimo vrat. 

Precej več dela je na drugi strani Van Persie naložil domačemu vratarju, ki je po strelu Nizozemca z glavo pokazal vse svoje znanje, da je mrežo obdržal nedotaknjeno. Paradiral je v 83. minuti tudi De Gea, ki je izkoristil svojo višino po strelu Santija Cazorle ob levi vratnici. V zaključku tekme smo še lahko nekaj poizkusov, a tekma se je kljub temu končala brez zadetkov. To se je na derbiju teh dveh ekip zgodilo prvič po osmih letih

Tottenham prepričljivo, Liverpool komajda

Tottenham | Avtor: Reuters Reuters
Točkovni primankljaj vodilnih ekip gre na roko zasledovalcem. Tako četrti kot peti klub na lestvici sta prišla do zmag in se malce zagrizla v prednost vodilnih. Tottenham je gostoval pri Newcastlu in srake ugnal s kar 4:0. Znova je bil en od ključnih mož Emmanuel Adebayor, ki je zadel dvakrat, svoje pa sta dodala še Paulinho in Chadli. S tem Londončani še naprej ostajajo v boju za mesta, ki vodijo v Ligo prvakov.

Na njihovo žalost mesto pred njimi še naprej zaseda Liverpool, ki je po preobratu v Londonu domov odnesel pomembno zmago proti Fulhamu (3:2). Kočarji so sicer vodili z 2:1, a je najprej izenačil Coutinho, v sodniškem dodatku pa je po enajstmetrvki za tri točke poskrbel Steven Gerrard. Rdeči so tako le še točko za Manchester Cityjem, ki pa ima tekmo manj, saj so zaradi vetra morali prestaviti dvoboj proti Sunderlandu

Mel ostaja trn v Mourinhevi peti

Chelsea je v zaključku srečanja zapravil pomembni dve točki v boju za naslov angleškega prvaka, saj je po zadetku Branislava Ivanovića vodil skoraj polovico tekme, nato pa je veliko uslugo Arsenalu in ostalim zasledovalcem modrih storil Victor Anichebe.
West Bromwich je začel obetavno, vendar ni uspel prebiti čvrste obrambe Chelseaja, medtem ko so modri uvodne minute odigrali dokaj zadržano. Dolgo podajo Davida Luiza je zgrešil Samuel Eto'o, kar je domačega vratarja Bena Fosterja prisililo v obrambo na robu kazenskega prostora. Neprepričljivo posredovanje je poskušal z razdalje kaznovati Ivanović, a neuspešno.

Chelsea je nato zaigral nekoliko bolj napadalno, poskušali so Willian, Eto'o in Ivanović, na drugi strani pa so domači odgovorili s poskusi Saida Berahina, Thievyja Bifoume in Chrisa Brunta. Prvi polčas se je počasi iztekal, ko je po podaji Luiza za gostitelje vendarle zadel Ivanović.

Modri so v drugem polčasu zaigrali še odločneje. Najprej je Fosterja v obrambo prislili Eto'o, kljub močnemu strelu in rahlo odbiti žogi pa je praznih rok ostal tudi Willian. Domači se niso zadovoljili z vlogo turista, priložnost pa je splavala po vodi tako pri strelu Brunta kot Craiga Dawsona. Odločnost domače ekipe se je obrestovala v 87. minuti, ko je v gostujoči kazenski prostor lepo odtekel Anichebe in z glavo premagal Petra Čecha.

Angleška liga, 26. kolo:

Cardiff City : Aston Villa 0:0

Hull City : Southampton 0:1 (0:0)
Fonte (69)
Koren (City) je bil na klopi.

West Ham United : Norwich City 2:0 (0:0)
Collins (84), Diamé (90)

West Bromwich Albion : Chelsea 1:1 (0:1)
Anichebe (87); Ivanović (45)

Arsenal : Manchester United 0:0 (0:0)

Newcastle United : Tottenham 0:4 (0:1)
Adebayor (19, 82), Paulinho (53), Chadli (88)

Stoke City : Swansea City 1:1 (1:0)*
Crouch (17); Chico (52)

Fulham : Liverpool 2:3 (1:1)
Toure (8/a.g.), Richardson (64); Sturridge (41), Coutinho (72), gerrard (91/11-m)

Prestavljeno:
Manchester City - Sunderland
Everton - Crystal Palace

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.