Šport
64 ogledov

"Kaj je narobe s temi ljudmi?"

navijači Anglija Rusija Euro 2016 EPA
Na Otoku so zgroženi nad obnašanjem angleških navijačev v Franciji.

Sobotna tekma med Anglijo in Rusijo se je končala z remijem (1:1), po obračunu pa se je rivalstvo preneslo na ulice Marseilla. Nasilje z dni pred začetkom srečanja je v soboto zvečer nadaljevanje dobilo že na stadionu, ko so ob koncu tekme Rusi vdrli v angleški navijaški sektor.

Na stadionu do hujših poškodb ni prišlo, zato pa je bilo bolj nevarno nočno postopanje navijačev. Če so v četrtek v marsejskem starem pristanišču prednjačili Angleži, so bili v soboto, s podporo domačinov, v ospredju Rusi. 

Ti so enega Angleža že pred tekmo huje poškodovali, skupno število ranjenih pa se je po poročanju časnika Le Monde povzpelo do 35. Več kot 20 Angležev je potrebovalo bolnišnično oskrbo.

Rusi pričakujejo kazen, Angleži zgroženi

Predsednik ruske nogometne zveze Vitalij Mutko je za domače medije že dejal, da zaradi dogodkov na stadionu pričakuje kazen Uefe, ki je že začela postopek za sankcioniranje.

Medtem so na Otoku številni ogorčeni nad postopanjem svojih navijačev, ki so vse od srede v Marseillu povzročili kopico težav. 

Legendarni napadalec Gary Lineker, sedaj analitik hiše BBC, je na družbenem omrežju zapisal to, kar si (kljub slabim izkušnjam iz preteklosti) v domovini nogometa mislijo mnogi. 

"Kaj je narobe s temi ljudmi? Absolutna sramota za državo," je zapisal Lineker in priložil fotografijo podivjanih rojakov na ulicah južnofrancoskega pristanišča.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.