Šport
90 ogledov

Angleži do remija v Torinu

Andros Townsend EPA
Na kvalifikacijski tekmi skupine B je Belgija v gosteh premagal Izrael z 1:0. Tekmeci Slovenije v kvalifikacijah za EP so na prijateljskih tekmah ostali brez zmag.

Belgijska nogometna reprezentanca, prvi favorit skupine B kvalifikacij za nastop na evropskem prvenstvu, je v zaostali tekmi na gostovanju v Izraelu zmagala z 1:0 (1:0) in se je že prebila na prvo mesto skupine. S tretjo zmago se je izenačila z Walesom, oba imata 11 točk, a ima Belgija boljšo razliko v golih. Izrael ostaja pri devetih točkah. Edini gol na tekmi je že v deveti minuti dosegel Marouane Fellaini. Belgijci so od 64. minute igrali z igralcem manj, saj je bil izključen Vincent Kompany.

Švicarji in Estonci, tekmeci Slovenije v kvalifikacijah, so v prijateljskih tekmah gostili ZDA oziroma Islandijo, oboji pa so se s tekmeci razšli z neodločenim izidom 1:1, potem ko so ob polčasu zaostajali. V Zürichu je Američane v vodstvo popeljal Breh Shea, številčno premoč na igrišču, potem ko je Jozy Altidore v 68. minuti prejel rdeč karton, pa je v 80. minuti izkoristil Valentin Stocker. Za Islandce je že v deveti minuti v polno zadel Rurik Gislason, v 55. minuti pa je izenačil znanec slovenskih nogometnih zelenic Konstantin Vasiljev.

V Torinu so se pomerili Italijani in Angleži, tudi ta tekma pa se je končala z 1:1. Gostitelje je v vodstvo v 29. minuti popeljal Graziano Pelle, v 79. minuti je izenačil Andros Townsend. San Marino, outsider slovenske skupine, je z 0:1 v gosteh izgubil proti Liechtensteinu, Litva pa tekme ni igrala.

V dvoboju finalistov svetovnega prvenstva 2010 je Nizozemska v Amsterdamu z 2:0 premagala Španijo. Furiji se tako ni uspelo maščevati za visok poraz na mundialu v Braziliji, ko so tulipani slavili s kar 5:1. 

Izidi prijateljskih tekem:

Liechtenstein : San Marino  1:0 (1:0)
Švica : ZDA  1:1 (0:1)
Estonija : Islandija  1:1 (0:1)
Švedska : Iran  3:1 (2:1)
Rusija : Kazahstan  0:0
Ukrajina : Latvija  1:1 (1:0)
Luksemburg : Turčija  1:2 (1:1)
Avstrija : BiH  1:1 (1:0)
Slovaška : Češka  1:0 (0:0)
Italija : Anglija  1:1 (1:0)
Nizozemska : Španija  2:0 (2:0)
Kitajska : Tunizija  1:1 (0:1)
Japonska : Uzbekistan  5:1 (1:0)
Južna Koreja : Nova Zelandija  1:1 (0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.