Šport > Nogomet
72 ogledov

Angleži uničili San Marino, Estonija pred Slovenijo

wayne rooney EPA
Nogometna reprezentanca Anglije je v San Marinu v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2016 v Franciji (skupina E) premagala San Marino s 6:0 (2:0).

Parado zadetkov je začel Wayne Rooney, ki je bil uspešen z enajstih metrov, s tem golom pa je tudi izenačil rekord Bobbyja Charltona, ki je za reprezentanco zbral 49 golov.

Poleg Rooneyja so se med strelce vpisali še Cristian Brolli z avtogolom, Ross Barkley za 3:0, Theo Walcott za 4:0 in 6:0 ter Harry Kane za 5:0. Če se je Rooney za današnjim zadetkom izenačil na vrhu lestvice najboljših angleških strelcev, pa je Barkley zadel prvi gol za svojo izbrano vrsto. Angleži so si že zagotovili uvrstitev na prvenstvo stare celine, kar lahko v torek na Wembleyju proti Švici le še potrdijo.

V prvi tekmi slovenske skupine, Slovenijo ob 21. uri v Bernu čaka dvoboj s Švico, je Estonija z 1:0 (0:0) premagala Litvo. Edini gol je v 71. minuti prispeval znanec s slovenskih igrišč Konstantin Vassiljev. Estonci so osvojili deseto točko in so vsaj začasno na lestvici za točko prehiteli Slovenijo.

Luksemburg presenetil, prvi poraz za Švedsko

Ruska nogometna reprezentanca je bila v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo v zelo težkem položaju, a bo v nadaljevanju vendarle nekoliko lažje zadihala. Razlog za to je domača zmaga proti Švedski z 1:0, tri točke je Rusom v 38. minuti zagotovil Artem Dzjuba.

Švedska je tako doživela prvi poraz, a ima na drugem mestu skupine G še vedno točko prednosti pred Rusi. V vodstvu so še naprej Avstrijci, ki danes gostijo Moldavijo.

V skupini C je za presenečenje poskrbel Luksemburg, ki je z 1:0 ugnal Makedonijo. Edini gol je v sodnikovem podaljšku dosegel Sebastien Thill, ki je svoji reprezentanci omogočil, da tekmece tudi prehiti na lestvici. V isti skupini je Ukrajina s 3:1 ugnala Belorusijo, s tem pa ji bržkone preprečila, da bi se lahko še vključila v boj za tretje mesto in dodatne kvalifikacije. Gole za Ukrajino so dosegli Artem Kravec, Andrij Jarmolenko ter Jevhenij Konoplanka iz enajstmetrovke, za goste je bil uspešen Sergej Kornilenko.

 

Komentarjev 1
  • umetnik123 23:04 05.september 2015.

    Poslušam veleuma, Dr. nogometa Branka Zupana in mi gre na bruhanje ! Pa še to: ali je sploh možno dobiti skupaj na reportersko mesto dva večja idiota, kot sta Lavrenčič in njegov kompanjon? Pa še tole : s tako igro ...prikaži večgro si ne zaslužijo niti zmage, niti igranja na kakem večjem prvenstvu !!!!!