Šport
30 ogledov

Angleži v Slovenijo z remijem

anglija, Irska EPA
V Dublinu sta se reprezentanci Irske in Anglije na prijateljski tekmi po ne preveč razburljivi predstavi razšli brez zmagovalca (0:0)

Angleški selektor Roy Hodgson je v primerjavi z zadnjo prijateljsko tekmo z Italijo v prvi postavi naredil šest menjav. Od prve minute so zaigrali Gary Cahill, Ryan Bertrand, Jack Wilshere, James Milner, Adam Lallana in Raheem Sterling.

Prav slednjemu so gledalci v Dublinu (med Irci je veliko navijačev Liverpoola) pogosto žvižgali in s tem pokazali, kaj si mislijo o njegovem postopanju pred poletnim prestopnim rokom. Žvižgov je bil deležen tudi Sepp Blatter, na jeziku Ircem pa je bil istočasno tudi Thierry Henry, ki je leta 2009 z roko preprečil uvrstitev Ircev na SP 2010.

Tradicionalna tekmeca nista pokazala presežka nogometa, Angleži pa so v tekmi, v kateri nobena stran ni resneje ogrozila vratarja tekmecev, podaljšali niz tekem brez poraza v zadnjem obdobju na devet. Vseeno pa izbranci Hodgsona ne morejo biti preveč zadovoljni, saj zdaj v dvobojih z Irsko niso zmagali že na zadnjih šestih obračunih.

V prvem polčasu je imel resnejšo priložnost pri gostih le Lallana, prvi zvezdnik Wayne Rooney pa je po neopaznem prvem delu v drugem zamudil po podaji Jordana Hendersona v edini pravi akciji, ko bi bil lahko nevaren za gol. A tudi vratar Anglije Joe Hart ni imel veliko dela, resneje je posredoval le ob prostem strelu Robbieja Bradyja in poskusu Jona Waltersa ob koncu.

Anglija in Irska sta se na irskem terenu pomerili prvič po letu 1995, ko so tekmo teh ekip zaradi izgredov navijačev prekinili. Tokrat je bilo na tribunah bolj mirno, tudi zaradi prošnje oziroma svarila angleške zveze FA svojim navijačem, naj ne izzivajo domačinov z občutljivimi temami Severne Irske in Ire. Anglija bo čez teden dni gostovala v Stožicah pri Sloveniji v okviru kvalifikacij za Euro 2016, Irska se bo v soboto na domačem igrišču pomerila s Škotsko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.