Šport > Nogomet
67 ogledov

Francozi v Parizu boljši od Angležev

francija samuel umtiti EPA
Francija je na prijateljski nogometni tekmi premagala Anglijo. Visokih zmag sta se veselili Argentina in Brazilija.

Nekatere nogometne reprezentance so junijski kvalifikacijski termin podaljšale še v prijateljske tekme. Največ zanimanja je v torek zvečer požel obračun nogometnih velesil v Parizu, zmage nad gosti z Otoka so se veselili Francozi. Na koncu je bil izid 3:2 (2:1).

Harry Kane je bil pred dnevi angleški junak, ko je globoko v sodnikovem dodatku zagotovil točko proti Škotom. Sinoči je bil Kane tudi osrednja osebnost na angleški strani, a njegova zadetka nista bila dovolj.

Prvič je zadel v deveti minuti, drugič pa v 47. Takrat je izkoristil enajstmetrovko po prekršku in rdečem kartonu domačina Raphaela Varana. Francozi pa so kljub številčni oslabljenosti prevzeli vajeti v svoje roke.

Pred drugim angleškim zadetkom so domačini že vodili z 2:1, zadela sta Samuel Umtiti in Djibril Sidibe. Končnih 3:2 je postavil Ousmane Dembele 12 minut pred koncem dvoboja.

Dogajanje na tekmi je sicer preseglo zgolj nogometne okvirje. Ogledala sta si jo tudi domači predsednik Emmanuel Macron ter britanska premierka Theresa May, pred tekmo pa so se navijači spomnili tudi žrtev nedavnih terorističnih napadov v Veliki Britaniji.

Prijateljske tekme, izidi:

Pariz: Francija - Anglija 3:2 (2:1)
Getafe: Kolumbija - Kamerun 4:0 (2:0)
Oslo: Norveška - Švedska 1:1 (1:0)
Cluj-Napoca: Romunija - Čile 3:2 (1:2)
Moruleng: JAR - Zambija 1:2 (1:0)
Singapur: Singapur - Argentina 0:6 (0:2)
Melbourne: Avstralija - Brazilija 0:4 (0:1)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.