Slovenija
23 ogledov

Anketa: Janša in Janković bi morala odstopiti

Goran Klemenčič Anže Petkovšek
Večina vprašanih podpira delo protikorupcijske komisije. 22 odstotkov jih meni, da je ocena Janševega premoženja politični konstrukt.

92 odstotkov vprašanih podpira delo Komisije za preprečevanje korupcije (KPK), je pokazala anketa Dela. 69 odstotkov se jih ne strinja s trditvijo, da gre pri oceni premoženja Janeza Janše za politični konstrukt. Da gre za politični konstrukt je prepričanih 22 odstotkov vprašanih.

Prepričljiva večina jih meni, da bi Zoran Janković in Janša morala odstopiti z vseh funkcij. Ob tem je o nujnosti Jankovićevega odstopa prepričanih še nekaj več ljudi kot o Janševem odstopu. Da bi moral oditi Janša, jih namreč meni 86 odstotkov, da bi z vseh funkcij moral odstopiti Jankovič, pa 89 odstotkov vprašanih, ugotovitve ankete navaja časnik.

Na vprašanje, ali sta se primerno odzvala na poročilo in ugotovitve komisije, jih je več kot tri četrtine, 78 odstotkov, odgovorilo nikalno.

Kako naprej?

Sodelujoče v anketi so tudi vprašali, kakšen bi bil najprimernejši izhod iz politične krize. Največ, 33 odstotkov jih je kot najprimernejšo rešitev navedlo predčasne volitve; 29 odstotkov anketirancev rešitev vidi v tem, da bi sedanja koalicija predlagala novega mandatarja; da je prava rešitev tehnična vlada, jih meni 20 odstotkov; oblikovanje nove koalicije, v kateri ne bi bilo SDS, pa se zdi primerno devetim odstotkom vprašanih.

Komentarjev 20
  • francek 15:05 21.januar 2013.

    Serješ ti pa tebi podobni. Komisija kršila 13. člen zakona in zmanipulirala njegov podnaslov?! BRAVO

  • dragec 14:56 21.januar 2013.

    Ne seri - francek

  • francek 14:36 21.januar 2013.

    No tovariši in tovarišice, kaj pa to pomeni? Škandal: Klemenčičeva komisija kršila 13. člen zakona in zmanipulirala njegov podnaslov?!