Šport > Nogomet
37 ogledov

Za navijače Reala Messi pred Ronaldom

real madrid barcelona ronaldo messi EPA
Navijači z vseh vetrov so enotni: zlato žogo za leto 2016 si zasluži zvezdnik Barcelone Leo Messi.

Argentinec Leo Messi je namreč zmagal in prehitel tudi prvega favorita Portugalca Cristiana Ronalda v številnih anketah, odkar je francoski magazin France Fotball, ki nagrado za najboljšega nogometaša sveta podeljuje od leta 1956, razkril 30 nominirancev.

Vse do 13. decembra ne bo znano, kdo bo prejel prestižno nagrado za leto 2016, vendar je v očeh navijačev Messi tisti, ki si s svojimi mojstrovinami na igrišču nagrado najbolj zasluži, pa čeprav je Ronaldo v minuli sezoni z Realom osvojil ligo prvakov, s portugalsko reprezentanco pa naslov na evropskem prvenstvu v Franciji. Nogometni navdušenci menijo, da bi vseeno Argentinec moral prejeti še šesto zlato žogo v karieri, saj gre za nagrado za individualne dosežke.

Še mesec dni glasovanja

Še posebno zanimivi sta anketi obeh madridskih športnih dnevnikov. Tako As kot Marca sta namreč zlato žogo pripisala Messiju. V anketi Asa je Messi prejel kar 70 odstotkov glasov, Ronaldo pa 20, v anketi Marce pa je 58 odstotkov navijačev glasovalo za desetico Barcelone, 26 odstotkov pa za sedmico Reala.

Izida anket sta še toliko bolj presenetljiva, saj omenjena časnika v največji meri berejo prav podporniki Reala. Tudi v anketi Munda Deportiva, ki je naklonjen Barceloni, je bil boljši Messi, ki je prejel 83,6 odstotka glasov, medtem ko jih je Ronaldo prejel vsega 3,9 odstotka.

Magazin France Football, ki podeljuje prestižno nagrado, je prav tako na svoji spletni strani pripravil anketo. Messi se je na začetku ankete hitro povzpel do vodstva 50 odstotkov glasov proti 29 odstotkom Ronalda. Po dveh dneh glasovanja pa je prišlo do presenečenja; po blizu 1,8 milijona oddanih glasov, v veliki meri so sodelovali alžirski navijači, ni v vodstvu ne Messi ne Ronaldo, temveč zvezdnik Leicesterja Riyad Mahrez. Ta čas ima Alžirec 39 odstotkov glasov, Messi jih ima 27, Ronaldo pa 20.

Do konca glasovanja je še mesec dni, javno mnenje o dobitniku zlate žoge med prvima dvema favoritoma pa je prepričljivo na strani Messija. Bomo videli, če bodo takšno mnenje delili tudi novinarji, ki bodo letos glasovali. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.