Magazin > Odnosi in prosti čas
838 ogledov

Anthony Bourdain: Pri zrezkih vsi delajo te napake

zrezek Profimedias
Svetovno znani kuharski mojster je povedal, kakšne napake delajo ljudje pri pripravi zrezkov.

Anthony Bourdain, kuharski velemojster, je pred izdajo svoje nove knjige Appetites, povedal, da veliko ljudi ne zna pripravljati zrezkov. "Nihče ne zna pripraviti dobrega zrezka! Če si že lahko privoščiš dober in drag zrezek, je velika škoda, da ga ne znaš pripraviti," je povedal novinarju Marcu Maronu, ki ga je povabil v svojo oddajo.

Anthony Bourdain | Avtor: Profimedias Profimedias
Anthony pravi, da ga veliko ljudi preveč speče, poleg tega pa na okus zrezka vpliva tudi naslednje: "Preveč ljudi ga med pečenjem nenehno 'pika' z vilicami. Nehajte ga luknjati, se ga dotikati in nehajte preverjati, ali je že pečen."

Bourdain pravi, da bi morali zrezke po pečenju pustiti 10 do 15 minut v ponvi. "To naredi veliko razliko pri okusu," pove in doda: "Takoj ga povlečejo na krožnik in ga razrežejo. Tako preprosto je, pustite ga malo, preden ga pojeste. Razlika je očitna."

Komentarjev 5
  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 06:28 31.oktober 2016.

    tip je samovšečen in samo on ve kako pa kaj,isto kot da bi se spomnu kako si rit obrisat

  • Avatar care
    care 09:24 29.oktober 2016.

    Hvala chef Anthony Bourdain rešli ste svet :))) Populizem se je zaril v vsako poro našega življenja,tudi v kuhinjo.

  • kapibara 08:41 29.oktober 2016.

    Ena izmed dediščin od mami, ja te: Zrezek položiš na vroče olje in ga PUSTIŠ pri miru, ko se na vrhu pojavi sok, ga obrneš in enako dolgo- po želji manj- pečeš še na drugi strani. In popolnoma nič "mikrokirurgije" ...prikaži več in zbadanja in akrobakcijskega premetavanja po ponvi..