Šport > Nogomet
183 ogledov

Conte osupnil upravo in oškodoval Chelsea

diego costa antonio conte EPA
Nepremišljena poteza Antonia Conteja, ki je iz ekipe na lastno pest odslovil Diega Costo, bi angleškega prvaka lahko stala več milijonov evrov.

Španski reprezentant Diego Costa je v sezoni 2016/2017 zabil 20 ligaških zadetkov in kot prvi strelec ekipe Chelseaju pomagal do naslova angleške Premier League. Kljub temu se po treh letih njegova zgodba v britanski prestolnici nezadržno približuje koncu.

Napadalec je že nekaj časa na bojni nogi s trenerjem Antoniom Contejem in čeprav so modri sezono končali s šesto ligaško zvezdico v zgodovini kluba, bo Costa poleti zapustil Stamford Bridge. O tem ga je obvestil Conte, ki mu je poslal sporočilo, da ni več del njegovega načrta za prihajajočo sezono.

antonio conte | Avtor: EPA EPA

Toda italijanski strateg bržkone ni računal, da bo napadalec o vsebini SMS-a obvestil javnost, s čimer je vse potencialne kupce seznanil s podrobnostmi iz zakulisja.

Dejstvo je, da Costa poleti odhaja, kar bi lahko znižalo njegovo ceno na mednarodni nogometni tržnici. Potencialni kupci vedo, da si angleški prvak na vsak način želi dogovora, kar je poslabšalo njegovo pogajalsko izhodišče.

Modri si želijo kot protiutež za Costo pripeljati Romeluja Lukakuja, za katerega pa Everton zahteva več kot 110 milijonov evrov. Del odškodnine bi pokrili z denarjem od prodaje Coste, vendar je v luči afere marsikateri milijon splaval po vodi.

Napeto od samega začetka

diego costa antonio conte | Avtor: EPA EPA
Prve razpoke na realciji Conte/Costa so se pojavile že med pripravami pred začetkom lanske sezone, turbulentni odnosi pa so zaznamovali tudi kasnejše tekmovalno obdobje. 

Costino usodo na Stamford Bridgeu naj bi zapečatilo drugo sporočilo italijanskega stratega, ki je najprej nogometašu pojasnil, kakšna so njegova pričakovanja glede fizične pripravljenosti za prihajajočo sezono. Indiferenten odgovor napadalca ga je tako ujezil, da ga je z naslednjim sporočilom odslovil iz ekipe, ne da bi se o tem pogovoril z vodilnimi možmi kluba.

Costa je o vsebini sporočila obvestil upravni odbor in direktorje, ki bodo zdaj prevzeli pogajanja za njegov prestop. Kitajski Tianjin Quanjian je zanj pripravljen plačati 86 milijonov evrov, vendar nogometaš ni naklonjen selitvi v ligo, ki bi pred svetovnim prvenstvom oklestila njegove možnosti v reprezentančnem dresu.

Brazilec se želi vrniti k Atlético Madridu, ki ima prepoved podpisovanja novih pogodb, ena od možnih alternativ pa je tudi AC Milan, prek katerega si je leta 2015 pot za vrnitev v matični klub utrl Fernando Torres.

Komentarjev 1
  • marialorca 18:08 09.junij 2017.

    ****Conte osupnil upravo in oškodoval Chelsea****Conte se lahko odpove COSTE in LUKAKUja pa bo še vedno imel fantastično CHEALSEA.