Šport
51 ogledov

Kopitar: Nisem si mislil, da je to mogoče

anže kopitar evropa hokej EPA
Evropska hokejska reprezentanca je kljub drugačnim napovedim premagala Švedsko (3:2) in se uvrstila v finale svetovnega pokala v Kanadi.

Slovenski reprezentant Anže Kopitar je bil eden od junakov velike zmage nad Švedsko, ki je evropski izbrani vrsti prinesla uvrstitev v finale svetovnega pokala. Hokejisti stare celine se bodo za končno lovoriko pomerili z ''nepremagljivimi'' Kanadčani, ki na turnirju  v Torontu še ne poznajo poraza.

Kopitar je v polfinalu prispeval dve podaji, po tekmi pa je priznal, da takšnega uspeha s soigralci niso pričakovali. ''V tem trenutku smo zelo navdušeni. Nihče si ni mislil, da lahko pridemo tako daleč. V naši garderobi je res super skupina fantov, ki dobro sodelujejo in v pravem trenutku smo našli pravo kemijo. Zdaj smo tukaj,'' je povedal zvezdnik Los Angeles Kings.

anže kopitar evropa hokej | Avtor: EPA EPA
Evropska reprezentanca je med pripravami na začetek prvenstva dvakrat izgubila z izbrano vrsto Severne Amerike do 23 let. Slednja je v skupini B zasedla tretje mesto in ostala brez uvrstitve v polfinale.

Na vprašanje, ali je po koncu priprav verjel v takšen razpet turnirja, je Kopitar odvrnil: ''Takrat si nisem mislil, da je to mogoče. V drugi polovici tekme s Severno Ameriko smo začeli igrati  takšen hokej, kakršnega smo si želeli. Ugotovili smo, da nam divjanje ne ustreza in začeli igrati bolj dolgočasno. Delovalo je.''

Kopitar je pred začetkom nove sezone hokejske lige NHL ves čas v pogonu. Najprej je Sloveniji pomagal do druge uvrstitve na olimpijske igre, v zadnjih tednih je branil barve Evrope. ''Samo še 82 tekem rednega dela sezone, kajne (smeh)? Uživam vsako sekundo. Rad sem na ledu. Zabavam se,'' se je pošalil 29-letnik.

V finalu bo vloga favorita rezervirana za Kanado, a Evropa v tekmo ne bo krenila z belo zastavo. ''Kanada ima zelo dobro ekipo. Morali bomo igrati pametno. Ustvarili si bodo priložnosti, vendar ne smemo hiteti. Ostati moramo potrpežljivi in izkoristiti svoje priložnosti. Zagotovo nas ne zanimata dva zaporedna poraza. Poskusili bomo igrati našo igro. Kanadčani so vajeni velikih tekem. Poskusili jim bomo pokvariti načrte. Tekme bodo zelo težke in morali bomo igrati najboljši hokej. Ali menim, da je izvedljivo? Da, zagotovo,'' je zaključil Kopitar.

anže kopitar evropa hokej | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.