Šport
24 ogledov

Slovenija brez Anžeta Kopitarja

Slovenija Rusija olimpijske igre Soči 2014 prva tekma Kopitar Stanko Gruden/STA
Slovenska hokejska reprezentanca bo na svetovnem prvenstvu, ki bo v Franciji od 5. do 25. maja, nastopila brez Anžeta Kopitarja.

Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je sicer že končal s sezono v severnoameriški ligi NHL, se je nastopu v Franciji odpovedal po pogovoru z novim športnim direktorjem Los Angeles Kings Robom Blakeom.

"Letos se žal ne bom udeležil svetovnega prvenstva v Parizu. Sezona je bila dolga, utrujenost je še prisotna, pozdraviti moram tudi nekaj manjših poškodb. Dobil sem se z gospodom Blakeom, ki je povedal, da bi raje videl, da se odpočijem in začnem pripravljati na novo sezono," je svojo odločitev pojasnil Kopitar.

Hokejska zveza Slovenije je odločitev kapetana LA Kings sprejela z razumevanjem. Zagotovo bi si Anžeta Kopitarja želeli videti v dresu risov na svetovnem prvenstvu, a razumejo njegove razloge in argumente s strani kluba za takšno odločitev, so zapisali na HZS.

 
Komentarjev 2
  • patrijarh 14:29 12.april 2017.

    Bimbo.

  • goldfinger 10:14 12.april 2017.

    Zakaj ne ukinejo držav in nacionalnih ponosov, pripadnosti, če pa je klub in denar bolj pomemben. Kaj še sploh pomeni zastava in državna himna. Nič